Elizabeth Taylor, femeia care a avut totul, pe 27 februarie ar fi împlinit 87 de ani. Decedată pe 23 martie 2011, actrița rămâne una dintre cele mai legendare personalități a cinematografului american. 

Pe lângă talentul actoricesc, ceea ce i-a adus faima lui Elizabeth Taylor au fost ochii ei de culoare violet.

Elizabeth Taylor era considerată la vremea ei cea mai frumoasă femeie din lume, mai ales datorită culorii deosebite a ochilor – violet.

Tenul de porțelan în contrast puternic cu părul negru era de asemenea o emblemă a lui Liz, într-o era în care blondele făceau furori în domeniul cinematografiei.

Unul dintre punctele forțe ale aspectului actriței erau ochii. Nu numai culoarea deosebită, ci și genele lungi, dese și negre, acoperite abundent cu mascară, și ochii conturați cu tuș – de altfel, acesta era stilul de machiaj care se purta în anii ’50.

„Mama mi-a spus că atunci când m-am născut, nu am deschis ochii timp de opt zile. Dar atunci când am făcut-o, privirea mi-a căzut pe un inel de logodnă. Şi am rămas hipnotizată“, declara Elizabeth Taylor.

Născută în 1932, în Hampstead, Londra, şi ajunsă apoi la Hollywood, Elizabeth Taylor a devenit unul dintre copiii-vedetă ai cetăţii filmului şi una dintre marile ei frumuseţi, fiind numită și Regina de la Hollywood. A apărut de 11 ori pe coperta revistei „Life“ şi de 14 ori pe cea a revistei „People“, singura care i-a depăşit performanţa fiind doar Lady Diana. Cu opt mariaje şi şapte soţi, cel mai cunoscut fiind acela în două acte tragicomice cu actorul Richard Burton, viaţa ei a fost un magnet pentru reviste şi tabloide, notează Historia.ro.

Eddie Fisher, cel de-al patrulea soţ al lui Elizabeth Taylor, spunea că un diamant de 50.000 de dolari o face fericită pe Liz patru zile. Că actriţei i-au plăcut teribil de mult bijuteriile o dovedeşte şi colecţia ei impresionantă, a cărei valoare e estimată la 150 de milioane de dolari. Tot ea a fost printre primii care au fondat o organizaţie de luptă împotriva SIDA după ce bunul său prieten Rock Hudson a murit răpus de cumplita maladie.

Sursa foto: Google.com