Capacele de la sticlele cu băuturi și ceasurile de mână, bucăți de sârmă, lacăte și orice lucruri ce lucesc, devenite deșeuri, sunt la mare căutare pentru mebrii tribului Daasanach din Etiopia. Acestea se folosesc pentru a confecționa un soi de peruci.

Fetele tinere primesc peruci mai simple, pe când femeile mai în vârstă poartă cele mai complicate și grele de atâtea elemente accesorii.

Bărbații poartă perucile confecționate din capace de metal doar pâne se căsătoresc. După nuntă, ei vor purta pe cap podoabe din cele mai colorate, decorate cu o pană.

În dorința de a se adăposti de arșiță și în căutarea unui sol mai puțin aspru, tribul este nevoit să ducă un mod de viață nomad și tot ce găsesc în calea lor spre o nouă așezare, este folosit la bijuterii și accesorii. Uneori chiar și bucățile simple din plastic sunt folosite la ceva.

Chiar dacă sunt făcute din lucuri aruncate de către cineva, perucile purtate de acești oameni nu vor fi niciodată vândute, acestea sunt parte din identitatea lor.

SURSA

Distribuie articolul: