După mai bine de jumătate de an de petiții și discuții cu diverși factori de dicizie din domeniu, reprezentantele Grupului Părinților Solidari, care au inițiat Petiția Împotriva Crenvuștilor în școli și grădinițe, au reușit să aibă o întrevedere cu ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan. În urma discuției dintre cele două părți, ministra a publicat reacția oficială a sa, în calitate de ministru, dar și de părinte a doi copii care frecventează grădinița.

„Am început săptămâna întâlnindu-mă cu grupul de inițiativă al mămicilor preocupate de alimentația copiilor din instituțiile preșcolare, cât și școlare. Motivele de îngrijorare sunt întemeiate, iar eu, în calitate de ministru, dar și de mamă, nu pot rămâne indiferentă.

glavan cu parinti solidari

Aceste nereguli nu mai pot continua, întrucât la mijloc se află sănătatea copilului, sănătatea viitorului nostru. Asigur toate mămicile că deja întreprind măsurile de rigoare privind alimentația copiilor în grădinițe și școli.

✔ Printr-o dispoziție, semnată zilele trecute, am ordonat să fie verificat mecanismul de stabilire a meniului din instituțiile preșcolare și școlare. Astfel, încercăm să depistăm lacunele și să stabilim cum se face că, de exemplu, unele grădinițe sau școli abundează în includerea crenvurștilor în alimentația zilnică a copiilor.

✔ În urma solicitării mele, în această săptămână, un expert al OMS va veni în Republica Moldova, să ne ajute în vederea soluționării problemei în cauză.

✔ Totodată mă bucur că există un dialog constructiv cu societatea civilă, pentru că doar împreună și prin buna comunicare putem schimba lucrurile în mai bine”, noatează ministra pe pagina sa oficială de Facebook.

Precizăm că Grupul de Părinți a avut nenumărate întrevederi și petiții adresate mai multor organisme decizionale din domeniu, fără însă a se fi întreprins măsurile recomandate în instituțiile de învățământ.