Ministerul Educației, Culturii și Cercetării s-a autosesizat în privința „situației alarmante” de la Tabăra de odihnă „Trandafirul” de la Vadul lui Vodă. Cel puțin, asta a scris instituția într-o declarație de presă, notează Agora.md.

În urma unei vizite a secretarului de stat de la Minister, au fost constatate condiții insalubre, fapt pentru care instituția trebuia închisă înaintea producerii incidentului din noapte de 7 spre 8 august, au menționat responsabilii într-un comunicat.

 

Prin urmare, vineri va fi convocată Comisia guvernamentală pentru organizarea și monitorizarea odihnei de vară pentru copii și adolescenți, la care urmează să participe reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, ai Inspectoratului de Stat al Muncii, ai Academiei de Studii Economice din Moldova, ai Primăriei orașului Vadul lui Vodă, ai Direcției de Învățământ Hâncești, precum și agentul economic care gestiona tabăra.

În cadrul acestei Comisii, vor fi analizate toate detaliile cazului, precum documentele de licitație a foilor de odihnă, contractul de locațiune, planul de activitate al taberei sau temeiurile angajării unor minori în calitate de educatori.