Ți-ai făcut deja meniul pentru seara dintre ani? Dacă nu, îți venim în ajutor cu o rețetă ușoară a unei prăjituri delicioase! Încearcă să o prepari și tu! 

Ingrediente

  • 300 de grame de biscuiți simpli mărunțiți
  • 100 ml de lapte
  • 60-70 de grame de unt topit
  • 30 de grame de cacao
  • 500 de grame de frișcă bătută
  • 100 de grame de zahăr pudră
  • 200 de grame de nutella
  • 400 de grame de mascarpone
  • Esență de vanilie
  • 100 de grame de ciocolată cu lapte
  • 50 de grame de ciocolată amăruie
  • 150 ml de frișcă lichidă

Mod de preparare

  1. Amestecă bine biscuiții cu cacaua și untul topit, apoi adaugă treptat laptele în amestec. După ce s-a obținut un amestec de consistență groasă, varsă-l într-o tavă (24×24 de cm) pe marginile căreia ai pus hârtie de copt. Nivelează bine amestecul pe toată suprafața tăvii și pune-l în frigider aproximativ 15 minute ca să se întărească.
  2. În timp ce blatul se întărește, pregătește crema. Adaugă zahărul pudră peste mascarpone și amestecă bine cu mixerul. Peste crema astfel obținută se adaugă treptat frișca bătută, amestecând apoi cu mixerul. Adaugă apoi esența de vanilie și continuă să amesteci cu mixerul.
  3. Când este gata crema, împarte-o în două jumătăți aproximativ egale. Într-o jumătate adaugă crema de ciocolată și amestecă cu mixerul.
  4. Scoate blatul din frigider și adaugă peste el crema fără crema de ciocolată și niveleaz-o bine pe toată suprafața blatului. Adaugă apoi crema cu ciocolată , distribuind-o și peste aceasta foarte bine, apoi pune prăjitura la frigider pentru încă 10 minute.
  5. Pentru glazura de ciocolată, toarnă frișca lichidă fierbinte peste ciocolata amăruie și amestecă foarte bine până se topește ciocolata. Adaugă apoi glazura peste prăjitura scoasă din frigider și, după ce ai distribuit-o uniform pe toată suprafața, pune-o din nou la frigider pentru 4 ore.
  6. După tot acest timp, prăjitura e gata și e pregătită pentru a fi servită.

Sursa: Divahair.ro

Distribuie articolul: