Ce ai pregătit pentru micul dejun? Dacă ai obosit de aceeași idee în fiecare dimineață, noi venim cu o alternativă. Pentru că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și trebuie să fie bogată în proteine, să fie sățioasă, dar și gustoasă, îți propunem rețeta clătitei de ovăz cu umplutură de avocado.

Sursă: Arhiva personală

Ingrediente

  • un ou;
  • 30 ml de lapte;
  • fulgi de ovăz, cantitatea o decideți voi în funcție de cât de „crocantă” să fie clătita;
  • sare și piper după gust;
  • 1/4 de avocado;
  • o lingură de cremă de brânză.

Sursă: Arhiva personală

Mod de preparare

  1. Bateți oul cu laptele până la omogenizare.
  2. Adăugați fulgii de ovăz și amestecați totul bine, apoi adăugați seara și piperul.
  3. Masa obținută o aranjați pe o tigaie și prăjiți pe ambele părți până la rumenire.
  4. Între timp pregătim avocado și crema de brânză.
  5. După ce clătita a fost prăjită, o lăsăm două minute să se răcească și apoi ungem cu crema de brânză și adăugăm avocado.
  6. După ce am adăugat umplutura, o parte din clătită o suprapunem pe cealaltă bucată.

Sursă: Arhiva personală

P.S: nu uitați că înaintea micului dejun, se recomandă să consumați un pahar cu apă la temperatura camerei!

Poftă bună!