Prosopul de baie ascunde mai multe bacterii decât îți poți imagina. În momentul în care este folosit, acesta devine un mediu de înmulțire a fungilor și a bacteriilor, un loc în care se amestecă celulele moarte cu secreții de tot felul. De asemenea, deoarece se află mereu într-un mediu umed și nu foarte igienic, prosopul tău mai poate căpăta și alte bacterii nedorite ce se află răspândite peste tot prin baie.

Deși majoritatea bacteriilor nu îți fac rău imediat, trebuie să fii conștientă de faptul că acestea există și se răspândesc foarte rapid. Principalii factori care favorizează înmulțirea acestora sunt umezeala și temperatura ridicată. Câți dintre noi lăsăm prosopul agățat pe undeva prin baie după ce ne uscăm? Răspunsul: majoritatea. Într-un astfel de mediu, se pare că bacteriile își dublează numărul după doar 20 de minute.

Citețte și: Cum să păstrezi puloverul preferat! Reguli de îngrijire a cașmirului (Foto)

Specialiștii ne recomandă să îl spălăm după fiecare utilizare, mai ales dacă nu obișnuim să îl uscăm. Totuși, dacă îl uscăm de fiecare dată, putem să îl folosim de maximum 3 ori. Deși este creat pentru a fi folosit de multe ori, acesta poate începe să miroasă încă de la prima folosire, mai ales când nu este aerisit și uscat. Când apare mirosul, apar și bacteriile. Acesta este momentul în care trebuie să îl speli. Astfel, eviți răspândirea bacteriilor și nu îți pui sănătatea în pericol.

Sfaturi utile pentru a-ți păstra prosopul cât mai curat:

Vezi și: Cele mai importante detalii despre spălarea părului. E nevoie să le știi

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci după ce utilizezi prosopul este să îl lași afară la aer să se usuce. Uscându-l la aer curat, eviți răspândirea bacteriilor dăunătoare. Dacă este posibil, lasă prosopul la lumina soarelui. Lumina UV ține bacteriile sub control. Dacă nu ai un astfel de loc luminos, aerul proaspăt este suficient.
Al doilea lucru pe care îl poți face pentru a avea un prosop cât mai igienic este să îi schimbi modul de spălare. Prosoapele de baie trebuie spălate la o temperatură cât mai ridicată. Apa fierbinte ucide germenii. De asemenea, este indicată și utilizarea clorului, în cazul prosoapelor albe. Acesta, împreună cu apa fierbinte, va distruge toți microbii care se ascund în țesătura groasă a prosoapelor. Pentru mirosurile neplăcute, specialiștii ne recomandă să schimbăm balsamul de rufe cu oțet. Se pare că balsamul de rufe doar maschează mirosul neplăcut, în timp ce oțetul îl înlătură complet. Spală mai întâi prosoapele cu oțet, după care folosește detergentul și înălbitorul preferat.

Vezi și: Cum faci din cel mai simplu prosop o jucărie pentru copil (Video)

Alt lucru important pe care trebuie să îl faci este să nu împarți prosopul cu nimeni. Prosopul de baie trebuie să fie doar al tău și fiecare membru al familiei trebuie să aibă câte unul. Deoarece prosopul intră în contact cu diverse secreții ale corpului nostru, acesta devine un mediu plin de germeni și fungi. Dacă este folosit de mai multe persoane, numărul bacteriilor crește, devenind astfel un adevărat pericol pentru sănătatea voastră.
Ultimul sfat în ceea ce privește prosopul de baie este să nu îl păstrezi mai mult decât este nevoie. Trebuie să renunțăm la vechiul prosop, chiar dacă este preferatul nostru. Prosoapele învechite sunt un mediu mai propice de dezvoltare a bacteriilor și din acest motiv trebuie să avem grijă să îl schimbăm o dată la jumătate de an.

SURSA

Distribuie articolul: