Liberalii au acuzat astăzi autoritățile municipale că nu au soluționat criza bucătarilor în grădinițe în perioada estivală. Așa că au venit cu propria inițiativă – introducerea unui serviciu de catering centralizat. Mai exact, au propus ca toată mâncare să fie pregătită de combinatele școlărești.

„Lipsa bucătarilor poate deveni un fenomen, iar asta înseamnă că grădinița nu poate funcționa și este închisă. Trebuia anticipat acest lucru, în toamnă să nu mai apară această problemă sau să se vină cu o soluție. Propunerea noastră este ca întreprinderile de stat de alimentație publică să preia hrana copiilor din grădinițe, mai ales că au experiența necesară, printr-o sistemă de catering”, a declarat președintele fracțiunii PL în CMC, Ion Cebanu.

Potrivit consilierului municipal, astfel, municipalitatea va înregistra economii de 10-15%. „Bucătarii din grădinițe pot fi transferați la combinatele școlărești. Pentru prima etapă e necesară această soluție cel puțin pentru grădinițele care sunt acum închise. Pentru asta trebuie o comisie între Direcțiile Educație, Finanțe și Comerț, ca să prevadă toți pașii necesari, iar Consiliul Municipal, dacă e nevoie, să aprobe regulamentele necesare, în așa fel încât să fim într-un cadrul legal. Astfel, vom putea duce și o evidență a produselor alimentare. Controlul în aceste 4-5 întreprinderi de stat ar putea fi mai profesionist și mai clar”, a adăugat liberalul.

Tot astăzi, șefa Direcției Educație a venit cu o altă propunere pentru a trece peste această criză – angajarea tinerilor din ultimul an de studii de la școala profesională.

În acest an, două grădinițe nu și-au reluat activitatea din cauza lipsei de bucătari, scrie AGORA.md.

Distribuie articolul: