În contextul promovării tot mai intense a beneficiilor pe care le aduce cu sine alăptarea, tot mai multe mămici evită înțărcarea la vârste fragede și își alăptează micuții până la câțiva ani. La fel se întâmplă și cu mamele pe care ni le prezintă fotografa americană Natalie McCain. Aceasta imortalizează mămici care își alăptează copiii chiar și până la vârsta de 5 ani.

Originară din Florida, Natalie a decis să creeze un proiect îndrăzneț, protagonistele căruia sunt mămici care nu se tem să-și alăpteze picii, chiar dacă aceștia ajung deja la vârsta de 5 ani. Mămicile care susțin această cauză, spun că prin această modalitate, devin mult mai apropiate de odraslele lor – fenomen pe care îl va confirma orice mămică.

Participantele acestui minunat proiect vin să-i roage pe oameni să nu mai judece comportamentul mamelor care decid să alăpteze mai mult timp, dacă au această posibilitate. Astăzi, medicina nu mai interzice alăptarea după vârsta de un an. Mămicile vor să aducă la cunoștința femeilor, până la ce vârstă este cel mai indicat ca micuții să fie alimentați cu lapte matern, care nu se oprește nicidecum la un an.

Fotografa mărturisește, pe website-ul său: „Am înființat acest proiect, ca să le ajutăm pe femei să-și iubească corpurile și să fie mai încrezătoare. Eu însămi mi-am alăptat copiii până când au fost mari și mi se pare că alăptarea este firească și frumoasă în același timp. În proiectul meu, există femei care se susțin reciproc, însă voi sublinia: ceea ce-i convine unei familii, nu-i va conveni unei alteia. Nu impunem nimănui nimic.”

Mamele promovează alăptarea extinsă la peste 12 luni – un fenomen adesea controversat, dar fără efecte negative asupra sănătății copilului, ba din contra!

Foto: Natalie Mccain Photography

Citește și:

Georgeta Simon: „Drumul către laptele mamei trece prin creier. Ea trebuie să vrea să alăpteze”

Distribuie articolul: