Ficatul este probabil organul cu cele mai multe şi mai diversificate funcţii din organismul uman. După ingestia alimentelor, acestea sunt prelucrate de-a lungul tubului digestiv şi degradate, care apoi ajung la toate ţesuturile şi organele din corp. Pentru a avea acest proces bine pus la punct trebuie să practici următoarele sfaturi:

1. Mănâncă varză de Bruxelles

Foarte mulță oameni nu consumă varza de Bruxelles și foarte rău fac. Acest produs se numără printre cele mai bune surse de fibre, vitamine și minerale. Conține vitaminele A, C, E și K, și acizi grași esențiali Omega 3. Fibrele conținute scad colesterolul și ajută digestia, iar nivelul mare de glucobrasicină combate inflamațiile și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară. În plus, varza de Bruxelles îți alcalinizează corpul. Acum că știi aceste detalii trebuie să o mănânci.

2. Păpădia

Papadia are numeroase utilizări. Este un diuretic natural și unii oameni consideră că rădăcina acestei plante, când este corect procesată, este cel mai bun laxativ. Specialiștii o folosesc cu succes în tratarea diverselor boli ale ficatului. Rădăcinile plantei sunt deseori prăjite și se folosesc în prepararea unei băuturi similare cafelei sau ceaiului. Trebuie să știi că această plantă este foarte bogată în potasiu.

3. Bea apă

Dacă organismul tău este deshidratat, această stare face rău nu doar ficatului, ci practic tuturor organelor tale. Consumul de apă te va ajuta să-ți cureți ficatul și să te menții în formă. Este și o sursă de energie pentru tine. Nu uita cel puțin 1,5 litri de apă pe zi ar trebui să fie consumată pentru binele ficatului tău.

4. Ia zinc

Zincul s-a dovedit a fi foarte benefic în detoxifierea organismului. Zincul de fapt este foarte bun la descompunerea alcoolului într-o substanță care este mai ușor acceptată de către organismul uman. Prin urmare, dacă știi că mergi la un eveniment la care vei fi servit cu un pahar de vin, ar fi bine de-acasă să administrezi un medicament care conține zinc. Famaciile îți pot pune la dispoziție o mulțime de medicamente de acest fel.

5. Curcumă

Curcumă este o plantă cu rădăcina galbenă și cu miros de șofran, întrebuințată cel mai des de boiangii. Aceasta te va ajuta să-ți detoxifici ficatul datorită mineralelor și vitaminelor ei. În conținutul curcumei s-au găsit următoarele elemente: sodiu, potasiu, carbohidrați, fibre alimentare, zahăr, proteine, fier, magneziu, calciu și vitaminele A ,C, D, B6 și B12.

6. Mănâncă ca un iepure

Cu mai bine de doua milenii în urmă, marele medic și farmacist grec Dioscorides nota despre frunzele acestei legume că „administrarea lor face să se retragă tumorile și curăță sângele”. De altfel, trebuie știut ca vreme de mii de ani morcovul a fost consumat integral, nu doar rădăcina, ca în timpurile noastre, ci și frunzele, florile și chiar semințele.

7. Laptele de scaiete

Cele mai importante componente ale laptelui ciulinilor par să fie un grup de agenți denumiți silimarin, pe care cercetătorii le-au descoperit ca au efecte importante asupra ficatului. În primul rând, protejează ficatul de efectele negative ale toxinelor și bolilor, și apoi are proprietatea de a stimula regenerarea țesutului hepatic distrus. Unele surse recomandă această plantă în cazurile în care s-a făcut chemoterapie. De asemenea, laptele de scaiete se pare că poate repara țesutul hepatic distrus de abuzul de alcool sau după hepatită.

8. Grapefruit-ul

Din categoria citricelor, se spune că grapefruit-ul ar fi cel mai sănătos, deoarece mulți dintre constituenții lui acționează exact ca niște medicamente. Pe lângă conținutul bogat de vitamina C, care se găseste în toate citricele, grapefruit-ul mai are în compoziția sa și vitaminaele A, B1, B2, B5, apă, în proporție de 90%, calciu, fosfor, potasiu și fier. Toate aceste elemente sunt tocmai bune pentru curățirea ficatului tău.

9. Folosește produse naturale

Dacă ești de părerea că toate produsele de curățare sunt cele mai bune moduri de a păstra curățenia în casa ta, să știi că greșești amarnic, ele de fapt elimină o mulțime de substanțe toxice care se păstrează în aer și în corpul tău. Puteți obține aceleași efecte din produse ecologice/naturale, cele ca: sucul de lămâie, sarea, oțetul, încercați-le și veți vedea cât sunt de minunate.

10. Procură un filtru de apă

Poate nu te-ai gândit cât de important este acest aparat, dar din moment ce a fost inventat, cu siguranță că trebuie să-l utilizăm. Apa de la robinet de fapt este foarte murdară, de obicei este necesar de a fi fiartă înaintea de a o bea, dar dacă totuși nu ai timp pentru acest proces migălos de fierbere-răcire, atunci poți opta pentru un filtru de apă, care va stopa câteva din elemetele nocive din apa de la robinet. Astfel, acesta este încă o metodă care-ți curăță ficatul.

Sursa/foto: goodtips4life.comwowbiz.ro 

Distribuie articolul: