Vin din domenii diverse și au vârste diferite, însă dorința de a schimba societatea în care trăiesc le-au unit într-un proiect comun. Câteva doamne de la noi sunt implicate într-un un program, menit să determine problemele cu care se confruntă femeile din municipiul Chișinău și să pună accent pe potențialul acestora de a rezolva problemele din comunitate. 

Participantele au înțeles este că dacă își vor uni forțele pot face lucruri frumoase. Este vorba despre programul „Femei cu Idei”, care presupune câteva etape, în care femeile învață să fie curajoase și să transforme ideea lor într-un proiect cu adevărat care este funcțional, la baza acestui proiect evident că trebuie să stea o problemă pe care participantele o rezolvă.

În cadrul proiectului au aplicat 300 de femei, au fost selectate 150, iar la moment au rămas 80 de participante, pentru că fiecare etapă presupune o parte practică, iar în cazul în care cineva nu-și face tema pentru acasă atunci nu mai merge la etapa următoare din proiect.

Acum, tema pentru acasă a fost ca toate participantele în cadrul programului să lucreze împreună și să facă un manifest al problemelor din capitală. Astfel, ele au identificat cinci probleme (mizeria din oraș, calitatea proastă a drumurilor, calitatea transportului public, spațiile publice și de agrement dar și funcționarea Primăriei) și momentan se întâlnesc cu canditații pe diferite circumscripții și discută cum ei vor să adreseze aceste probleme Parlamentului Republicii Moldova în cazul în care vor fi aleși ai poporului.

Astfel, cele mai importante provocări, cinci la număr, au fost identificate, analizate și au fost propuse și soluții. „La moment, încercăm să vedem cum ne reușește implementarea ideilor noastre de proiect aici, după care vedem, o să ieșim și în alte raioane”, a declarat una dintre participantele Programului „Femei cu Idei” în cadrul emisiunii de la TVR Moldova, Matinalii.

Programul „Femei cu idei” beneficiază de asistență din partea Institutului Național Democratic pentru Relații Internaționale în Moldova (NDI), grație suportului poporului american, oferit prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).