KLumea a prezentat astăzi în exclusivitate primele povești ilustrate, din cartea „Povești și legende de pe Nistru”- care va fi lansată la festivalul IA MANIA! Imaginile, dar și textul sunt creații unice, adunate cu grijă și transpuse în limbaj accesibil. cartea va fi lansată în două limbi.

„Vor fi 20 de legende, adunate cu grijă din satele Holercani și Târnauca de jurnalistele Elena Briciuc (dreapta Nistrului) și Inna Kireeva (stânga Nistrului), traduse și aranjate de Diana Puiu, colorate de Ana Grigorovscaia, coordonate și „legănate” de Nata Albot, cea căreia îi aparține inițiativa. Pentru echipa noastră, această carte are semnificația unui copil, apariția căruia o așteptăm cu nerăbdare”, a precizat într-un mesaj echipa KLumea.

Cartea va fi tipărită în limba rusă și în limba română. Reamintim că proiectul „Două maluri, același râu – legende și povești locale” este realizat de KLumea în parteneriat cu Primăria Holercani și liderii locali din satul Tîrnauca (stânga Nistrului), în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD.