Într-un interviu recent, edilul interimar al capitalei a vorbit, printre altele, despre educația și pasiunile copiilor ei. Silvia Radu are un băiat și două fetițe.

„Primul copil nu a fost planificat. Atunci când noi ne-am căsătorit eram foarte tineri, și eu și soțul meu. Avem aceeași vârstă, diferența dintre noi este doar de 7 zile. Primul copil a fost unul din dragoste, așa cum se întâmplă la vârsta fragedă, când tinerii se căsătoresc. Eu nu cred că eram foarte conștienți despre ceea ce presupune să ai un copil la acea vârstă, noi am avut primul copil la 21 ani, dar ne-am descurcat foarte bine, ne-am bucurat nespus de mult de băiatul pe care îl avem. Eram tineri, abia am terminat facultatea. Sincer, nici nu aveam unde să trăim. Prima noastră casă a fost un cămin la Universitatea de Stat. Locuiam cu băiatul nostru într-o cameră de 16 metri pătrați.”

Dacă primul copil a apărut după un an de căsnicie, atunci cel de-al doilea s-a născut după 17 ani.

„Băiatul avea 16 ani atunci. Aveam un sentiment puternic, și anume că îmi doresc mult un copil. Atunci am hotărât să ne punem la treabă, căci mă gândeam să fac o pauză în carieră, să iau concediu de îngrijire a copilului pentru un an sau doi, să stau acasă ca o femeie tradițională. A fost un pas bine gândit, planificat, ne-am pregătit, a fost conștient. Am mers la medici, am planificat după carte. Brusc s-au schimbat lucrurile, am fost chemată în Spania și anunțată că voi fi numită în calitate de președinte executiv al întreprinderii. Le-am zis că sunt gravidă și că nu o să mă supăr dacă nu mă vor numi în această funcție. Șefii mi-au zis că nu discriminează femeile. Atunci, în Spania, a fost numită ministra Apărării, care de asemenea era gravidă și a fost numită în funcția de conducere. Se spune că atunci când se naște un copil, el vine cu o pâine subsuoară. Cătălina e un copil cu noroc. Oriunde mergem cu ea, avem și noi noroc.”

Aflați ce atitudine are Silvia Radu față de părinții care-și lasă copiii mici să folosească gadgeturile și internetul din interviul realizat de Rodica Rusu pentru Mamaplus.md:

Distribuie articolul: