Angajații instituțiilor de învățământ preșcolar din capitală care vor percepe sau vor permite colectarea taxelor din partea părinților vor fi eliberați din funcție. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței operative de la Primărie, de către edilul interimar Ruslan Codreanu.

Potrivit AGORA.md, acesta a specificat că este nevoie de măsuri mai drastice pentru eliminarea acestei practici.

„Chiar dacă până acum am tot solicitat și am văzut că se interzice colectarea de bani, vom schimba abordarea. Există Codul Muncii, care prevede clar care sunt sancțiunile pentru depășirea atribuțiilor. Nu vom mai scrie scrisori la CNA, nu vom mai căuta părinți care să se semneze” , a declarat Ruslan Codreanu.
Primarul interimar a precizat că atât colectarea propriu-zisă, cât și instigarea la colectare, dar și oricare altă tentativă de adunare a resurselor financiare de la părinți va fi  sancționată cu eliberarea imediată de la locul de muncă. La solicitarea lui Codreanu, Direcția Municipală Educație trebuie să prezinte în decurs de 3 zile un ordin în acest sens.
Totodată, edilul a cerut ca fiecare grădiniță din municipiul Chișinău să prezinte informații referitoare la modul de utilizare a produselor igienice:
„Solicit, pe fiecare grupă de la grădiniță, să fie solicitată informație referitoare la câte produse igienice sunt și câte s-au cheltuit lunar. Astfel ca fiecare părinte să știe cât săpun se cheltuiește, câtă hârtie igienică, câte mănuși se aplică  pentru fiecare grupă în fiecare lună” .
Anterior, Codreanu a cerut revizuirea statutelor asociațiilor de părinți astfel încât să nu figureze nicăieri perceperea de taxe pentru înscrierea copiilor la grădiniță. Potrivit edilului, prin faptul că se eliberează cecuri pentru achitarea taxei de înscriere, se lasă impresia că acest fapt este legal, deși nu este așa.
Sursa: AGORA

Distribuie articolul: