Pentru că suntem într-o eră a modernizării și pentru că în fiecare zi avem parte de noutăți care de care mai interesante, astăzi, am decis să vă aducem la cunoștință că și funcționarii publici se căsătoresc. S-ar părea că nu este o informație nouă, dar totuși, Xavier Bettel, prim-ministrul Luxemburgului își va oficializa relația cu partenerul său de același sex. Te-am intrigat? Vezi și alte detalii mai jos.

Prim-ministrul Luxemburgului vrea să profite de noile legi cu privire la drepturile unităților sexuale ale țării sale pentru a se căsători cu partenerul său de viață. Politicianul Xavier Bettel și arhitectul Gauthier Destenay sunt parteneri civili din 2010. Aceștia au declarat deschis despre orientările sale sexuale și nu au fost criticați de cetățenii țării lor.

96048909_B971265493Z.1_20131022183001_000_G2F1DJ499.1-0

Astăzi, în Luxemburg sunt doi funcționari publici homosexuali. Așadar, pe lângă prim-ministrul Xavier Bettel, o altă personalitate a mai declarat că este homosexual. Este vorba despre Etienne Schneider, un politician și ecomonist luxemburghez care face parte din Partidului Muncitoresc Socialist al Luxemburgului.

maxresdefault

Bettel și Destenay își doresc ca ceremonia lor să fie una privată și au anunțat că presa nu va fi prezentă la eveniment, astfel, au declarat că nu vor publica nicio fotografie și nu vor permite nimănui să o facă (cel puțin fără acordul lor).

„El nu vrea să-și pună viața sa privată în centrul atenției publice și a refuzat cererile revistelor celebre de a participa la eveniment”, a declarat un prieten de-al prim-ministrului.

XavierBettel

Bettel a promis că va fi o forță de modernizare pentru Luxemburg și că vrea să reducă vârsta participanților la vot, de la 18 la 16 ani. Populația Luxemburgului este de aproximativ 562 de mii, iar religia locală este romano-catolică.

Sursa