Prietenia între femei există! De acest lucru s-au convins trei fete, pentru care cei 15 ani de prietenie sunt de neprețuit, chiar dacă se află pe diferite continente. Care este secretul lor, aflați din articol.

Din cauza jobului pe care îl au, se întâmplă deseori că se află pe continente diferite. Trei tinere de la noi demonstrează că oriunde ar fi, legătura dintre ele este atât de puternică, încât prietenia lor s-a transformat între ani, iar acum ele se consideră o familie adevărată.

Și Cristina și Ana, sunt angajatele unei companii aeriene din Emiratele Arabe Unite și călătoresc mult, fiind mai tot timpul în țări diferite, iar Olesea fiind vocalista trupei „Priza” și se află o mare parte de timp în turnee. Dar pentru fete distanța nu înseamnă nimic. Am întrebat-o pe fiecare dintre ele, care este secretul unei prietenii dintre femei, care durează de mai bine de 15 ani și iată ce răspunsuri au dat fiecare.

Cristina: „Iepurașii”

„Ne poreclim astfel, încă din primele zile în care ne-am cunoscut, încă de acum 15 ani. Eram studentă și locuiam la Chișinău, dar weekendu-rile le petreceam în orașul de baștină, Grigoriopol. O amică mi-a făcut cunoștință cu Ana și foarte curând am cunoscut-o și pe Olesea. Prietenia noastră s-a legat rapid, deoarece împărtășeam aceleași interese, gânduri, scopuri în viață. Suntem atât de diferite, dar când suntem împreună, nimic nu ne oprește. Fără a sta prea mult pe gânduri, fiind toate trei studente, ne-am mutat toate trei în capitală. Anii de studenție au fost deosebiți pentru noi: reușeam să studiem, dar și să ne distrăm, să călătorim și să ne ocupăm de autodezvoltare”, povestește tânăra.

Putem sta la taclale nopți întregi, împărtășindu-ne secretele.

„Îmi plăcea enorm că în acele timpuri înainte să mergem la universitate, obișnuiam să luăm micul dejun și câte două ore și abia așteptam weekendul, pentru a petrece mai mult timp împreună.

Nu-mi amintesc să ne fi certat serios vreodată, chiar dacă apăreau neclarități, discutam deschis pentru a evita conflictele.

Prietenia noastră a crescut într-o relație extrem de strânsă, până și părinții noștri ne tratează pe fiecare dintre noi ca pe fiicele proprii. Mereu am știut că Există Prietenie Adevărată între Femei! Noi știm ce înseamnă!

Acum locuim în orașe diferite, dar asta nu ne încurcă să ținem legătura mereu, astfel demonstrăm încă o dată că distanța nu este un impediment pentru noi. Ne dorim ca în viitor, să locuim mai aproape, iar familiile noastre să meargă în ospeție una la alta și copiii noștri să prietenească și să continue acest cerc frumos.

Sunt recunoscătoare și mândră că am așa prietene și știu că vom fi mereu alături, chiar dacă nu vom fi fizic. Aveți grijă de prietenii voștri și credeți în prietenie, pentru că există!”, povestește cu drag, Cristina Cosmovscaia.

Ana: „Reciprocitatea și comunicarea”

„Am făcut cunoștință tare demult…

Ne place să facem totul împreună, dar din păcate, unica noastră problemă în prezent este timpul. Totuși, mereu găsim o temă de discuție.

Desigur că au fost supărări și neînțelegeri (doar suntem fete), dar certuri și trădări nu au fost niciodată. Acest lucru este cel mai important, iar secretul tuturor relațiilor de durată este înțelegerea și acceptarea oamenilor. Acest lucru funcționează doar în cazul în care este reciproc, deoarece, oricât de mult nu ai ține la această persoană, dacă reciprocitatea lipsește, atunci mai devreme sau mai târziu, relațiile vor înceta, ori cineva va suferi neapărat.

Suntem diferite, avem interese diferite, caractere, temperamente, dar avem în același timp principii și viziuni de viață asemănătoare – lucruri care ne unesc. Un punct extrem de important este comunicarea, atât de necesară și posibilă datorită tehnologiilor din prezent. În principiu, relația noastră este greu de numit prietenie, suntem mai degrabă o familie, lucru pe care fiecare dintre noi îl prețuiește enorm”, încheie povestirea Ana Pleshko.

Olesea: „Ne acceptăm așa cum suntem”

„Am făcut cunoștință demult, încă în anii de școală…

Îmi amintesc acea perioadă… eram un grup de vreo 9 fete care prieteneam între noi. Dar timpul ne-a „aranjat” așa cum a dorit, iar acest trio al nostru este împreună până în prezent. Am făcut cunoștință mai întâi cu Ana, apoi cu Cristina. Interesele comune și faptul că ne înțelegem ușor, ne-a unit. Desigur, un factor important al prieteniei este faptul că ne acceptăm așa cum suntem. Suntem devotate și sincere în toate situațiile. Avem și o poziție: putem avea certuri, dar neapărat constructive. Din fericire aceste momente se întâmplă foarte rar”, dezvăluie tânăra.

„Suntem diferite, dar ne completăm perfect una pe alta, suntem ca un măr întreg. Știm cum să ne prețuim și să avem grijă una de alta și tot ce facem una pentru alta o facem ca pentru noi înșine. Aflându-ne la o mare distanță, ne unește trecutul și comunicarea activă în chat-ul nostru comun. Mergem una la alta în ospeție, indiferent de orașul sau țara în care ne aflăm.

În fiecare relație de care avem nevoie, trebuie să investim resursele proprii, iar asta se remunerează îndoit. Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu că mi-a dăruit prietene de încredere”, își încheie povestirea Olesea Spiridonova.

Cu siguranță, fiecare dintre noi are de învățat câte ceva din aceste trei povești, și avem un motiv în plus să prețuim relațiile cu persoanele dragi sufletului.

Voi cum vă păstrați prietenia? Când ați vorbit ultima dată cu prietenele? Poate e timpul să le sunați și să le spuneți: „Salut, ce mai faci?”

Sursa foto: Arhiva personală