Combinația dintre ouă, brânză moale și ciocolată albă se dovedește a fi una cu totul delicioasă, când vine vorba de pregătirea unui Soufflé Cheesecake. În prepararea unei astfel de bunătăți, va trebui să investiți câteva minute, însă rezultatul va fi încântător!

Desertul în cauză mai este numit și Japanese Cotton Cheesecake, iar tutorialul video de preparare a acestuia a fost încărcat pe YouTube de către o tânără din Japonia. Rețeta este foarte populară, adunând deja aproximativ 4 mln de vizualizări.

Pentru prepararea unui Soufflé Cheesecake, este important să ai la îndemână un mixer și o tavă cu diametrul de 15 centimetri, plus o tavă mai mare, în care să încapă tava mai mică. Prăjitura se prepară ușor, folosind doar 3 componente, ciocolata albă înlocuind, astfel, untul, zahărul și frișca.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 120 gr. de ciocolată albă
  • 120 gr. de cașcaval topit

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la temperatura de 170°C. Între timp, separă albușurile de gălbenușuri și lasă, pentru câteva clipe, albușurile la frigider, pentru a obține o bezea mai tare.

Într-un bol separat, va trebui să rupi ciocolata în bucățele și să o topești într-o baie de aburi, adica punând bolul deasupra unei cratițe cu apă aburindă. După ce s-a topit, adaugă în ea brânza fină și amestecă masa. Adaugă și gălbenușurile la această masă, apoi amestecă bine din nou.

Într-un bol mai adânc, va trebui să zbați albușurile cu mixerul, până când acestea devin ca zăpada. 1/3 din această bezea trebuie adăugată în amestecul obținut mai devreme, iar masa trebuie amestecată atent. După amestecare, adaugă și celelalte două treimi de bezea și amestecă din nou.

Tava tapetată cu hârtie de pergament trebuie să fie unsă cu unt.

Toarnă „aluatul” de cheesecake în tavă și introdu tava rotundă într-o altă tavă mai mare, în care ai turnat apă. Prăjitura se va coace etapizat: la temperatura de 170°C – timp de 15 minute; la temperatura de 160°C – tot timp de 15 minute, după care, alte 15 minute, trebuie să fie lăsată în cuptorul deconectat.

Checul cu brânză se va răci înainte de servire și poate fi asortat cu dulceață sau fructe. Miroase excepțional!

Mai multe detalii, aici:

Foto: captură video

Distribuie articolul: