Înghețata a devenit unul dintre cele mai savuroase și îndrăgite deserturi ale verii atât în rândurile celor mici, cât și a maturilor. Ca să te asiguri de calitatea produsului pe care îl consumi atât de des vara, îți recomandăm să înveți să-l prepari chiar la tine acasă!

Deoarece înghețata de pe piață conține zahăr în exces și substanțe nesănătoase, cel mai bine este să o prepari acasă, vezi mai jos rețeta pentru înghețata de ciocolată cu unt de arahide și înghețata de căpșune.

Ingrediente

  • 1/2 cană de iaurt grecesc
  • 4 banane congelate
  • 1/4 cană de sirop de arţar
  • 1/3 cană de pudră de cacao
  • 2 linguri de unt de arahide

Mod de preparare

Puneți în blender iaurtul, bananele, siropul de arțar și pudra de cacao și amestecați bine. Adăugați untul de arahide și amestecați iarăşi. Consumaţi înghețata imediat după preparare.

Pentru a prepara înghețata de căpșune trebuie să ai următoarele:

Ingrediente (pentru 8 porții)

  • 2 căni de lapte
  • 2 căni de frișcă bătută
  • 1/2 cană de zahăr brun
  • 2 lingurițe de esență de vanilie
  • 2 căni de căpșune proaspete

Mod de preparare

Amestecați într-un bol toate ingredientele, apoi puneţi compoziția în congelator. Puteți folosi diverse forme de înghețată.

Sursa: Kudika.ro