Când vine vorba de prăjituri, noi, cei care nu rezistăm dulciurilor, suntem mereu tentați să încercăm ceva nou. Vă propunem o rețetă de prăjitură cu pepene galben. 

Ingrediente: 

Pentru aluat:

200 g făină,

1 praf de sare,

4 ouă,

100 g zahăr pudră,

50 g unt topit,

3 linguri cacao,

1 pliculeț praf de copt.

Pentru cremă:

1 kg miez de pepene galben,

2 linguri zeamă de lămâie,

250 ml smântână pentru frișcă,

zahăr pudră, după gust ,

20 g gelatină.

Pentru decor:

150-200 g pepene galben,

frunze de mentă.

Încălzești cuptorul la 180 ̊ C. Mixezi ouăle cu zahărul la viteză mare. Separat, combini făina cu sarea, cu praful de copt și cu cacao. Iei din acest amestec și îl încorporezi, în ploaie, în ouă, omogenizând ușor cu lingura de lemn. Adaugi untul și continui să amesteci. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată și îl dai la cuptor până trece testul scobitorii. Îl scoți și îl lași să se răcească.

Pasezi pepenele cu puțin zahăr și cu zeamă de lămâie. Prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi o încorporezi în piure. Bați smântâna cu restul de zahăr și o omogenizezi în piureul de pepene. Dai crema la rece, nu mai mult de 5-10 minute, apoi o întinzi peste blat. Servești prăjitura decorată cu feliuțe de pepene galben.

Poftă bună!

Sursa: Clickpentrufemei.ro

Vezi și: Piept de pui în sos de soia. O rețetă simplă și rapidă

Distribuie articolul: