Sunt tot mai populare rețetele preparate din ingrediente puține și simple, pentru a economisi timpul și energia pofticioșilor. Astăzi, îți vorbim despre cum se prepară prăjitura cu ciocolată, care „consumă” doar două ingrediente. Pe primul l-ai aflat. Despre al doilea, îți povestim mai jos.

Prăjitura cu ciocolată, preparată din numai ouă ingrediente, este foarte populară în Japonia; nu în zadar autoarea tutorialului video s-a făcut remarcată pe YouTube cu rețetele sale puse în practică.

Pentru prepararea rețetei, veți avea nevoie de: 

  • 3 ouă
  • 165 de grame de ciocolată

Modul de preparare este foarte simplu:

Mai întâi, trebuie să preîncălzești cuptorul la 170 grade Celsius, să separi albușurile de gălbenușuri și să le pui la frigider pentru câteva clipe, pentru a le putea zbate mai ușor.

Acum, este necesar să topești corect ciocolata. Acest lucru se poate realiza prin baie de aburi. După ce ai rupt ciocolata în bucățele, pune-o într-un bol adânc, pe care va trebui să-l suprapui unei cratițe cu apa aburindă. Acești aburi fierbinți vor topi bucățelele de ciocolată în clipe numărate, transformându-le în cremă. Lasă crema de ciocolată să se răcească.

În acest timp, zbate albușurile într-un bol adânc, cu ajutorul mixerului, până când le vei transforma în „zăpadă”, adică într-o spumă densă și tare. Pentru a o verifica, întorce bolul și vei vedea dacă spuma se ține de pereții vasului ori se prelinge. Albușul zbătut corespunzător se va ține bine de bol.

În crema de ciocolată, adaugă gălbenușurile și amestecă foarte lent. Urmează adăugarea unei treimi din cantitatea de albuș, după care – celelalte două treimi. Amestecă lent.

Tava pe care o ai la îndemână trebuie tapetată cu hârtie de pergament. Toarnă „aluatul” în tavă și pune-l în cuptor pentru 30-40 de minute.

Prăjitura poate fi servită cu orice fel de fructe sau topping. E super-delicioasă!

Sursa: YouTube/ochikeron

Foto: captură video

Distribuie articolul: