La ora amiezii, mai multe supermarketuri din Chișinău nu aveau pâine, iar oamenii au format cozi lungi la case. În mare parte, locuitorii capitalei cumpără produse de primă necesitate.

Vremea de afară ne lasă fără pâine în magazine. O coadă de vreo 10 metri s-a creat într-un supermarket din cartierul Malina Mică, unde la fel ca într-un magazin din sectorul Buiucani, nu mai pate fi găsită pâinea, aflăm de la jurnaliștii agora.md.

Nici sectorul lactatelor nu arată bine. Produsele sunt pe terminate.

Ninsorile abundente au dat peste cap circulația în municipiul Chișinău. La nivelul republicii, mai multe trasee au fost închise sau sunt blocate de nămeți. Echipele de salvatori din Chișinău se ocupă la această oră de înlăturarea arborilor și a crengilor de pe străzi, fiind ajutați de carabinieri, polițiști și ostașii Armatei Naționale. Autospecialele deszăpezesc arterele principale. Ultimul bilanț al primăriei Chișinău, de la ora 11.00, arată că numai în capitală au fost doborâţi peste 3 mii de copaci, pe străzi şi în interiorul curţilor blocurilor locative. De asemenea, s-au rupt peste 1000 de copaci pe teritoriul instituţiilor de învăţământ. Serviciile municipale nu au evaluat încă situaţia din parcuri, pădurile-parc şi zonele verzi ale oraşului. Numărul copacilor doborâţi creşte în permanenţă!  Transportul public nu circulă, cu excepţia a 5 unităţi de transport de pe ruta de autobuz nr. 23, dar şi ruta de autobuz nr. 122. În mod prioritar, echipele de intervenţie acţionează la deblocarea străzilor principale, a intrărilor în Chişinău şi a arterelor pe care circulă transportul public.

Distribuie articolul: