Ziua Mondială de Combatere SIDA este marcată anual, la 1 decembrie, în semn de solidaritate cu de persoanele care trăiesc cu sunt seropozitive. Vă prezentăm mărturia cutremurătoare a unei femei, soții și mame, care a fost infectată cu virusul HIV. S-a întâmplat acum 11 ani.

Un interviu cutremurător acordat Tatianei Granciuc, în cadrul emisiunii Iubește viața, la tv8 ne dezvăluie povestea sfâșietoare a unei femei infectate cu HIV de către soțul său și care, din cauza discriminării din partea oamenilor la care este supusă atunci când află despre diagnosticul său, a preferat să rămână anonimă.

Despre faptul că este purtătoare a virusului HIV a aflat la scurt timp după ce devenise mămică. S-a întâmplat după ce soțul său, având probleme de sănătate, și-a făcut niște analize, care au scos la iveală faptul că este seropozitiv. Femeia a trecut testul și din păcate, a primit diagnosticul – are HIV.

De la negare și acceptare a fost un drum lung și greu de parcurs, dar cu ajutorul oamenilor dragi, a specialiștilor și a persoanelor care se află în aceeași situație, femeia a reușit să ajungă la un echilibru. Printre cele mai grele momente, în afară de ziua în care a aflat despre boală, a fost clipa în care soțul a recunoscut că a înșelat-o, femeia cu care a făcut-o fiind persoana de la care s-a infectat.

„De multe ori mi-am spus că l-am iertat, însă realizez că nu se iartă”, recunoaște femeia.

Au trecut 11 ani. În tot acest timp femeia a fost de nenumărate ori discriminată, până și de cei care sunt bine informați despre boală și căile de transmitere a acestei afecțiuni. Personalul medical.

*Virusul imunodeficienței umane (HIV) se transmite de la o persoană infectată prin 3 moduri: cale sexuală, materno-fetal și prin sânge.

Urmărește video de mai jos și descoperă povestea sfâșietoare a anonimei.

Sursa: Facebook.com/Iubesteviatalatv8