Puțini știu că după ce a născut, cântăreața rusă Polina Gagarina s-a îngrășat considerabil. După ce a adus Rusiei locul II la cea mai importantă competiție de muzică din Europa, Gagarina a povestit, pentru presa rusă, cu a reușit să slăbească tocmai 40 de kilograme într-un terment foarte scurt. Ați remarcat deja că pe scena concursului afișa niște forme trase ca prin inel, însă Polina nu a fost așa dintotdeauna.

„În primul rând, am adoptat o dietă foarte strictă. Mi-am făcut un regim: într-o zi mâncam doar orez, în alta – doar carne de pui; în a treia – doar legume. Și consumam aceste alimente strict până la 18.00. Din start, a fost greu, eram chinuită de foame în permanență, însă mai apoi, a trecut. A început chiar să-mi placă să am grijă de alimentația mea, să aleg produse pentru o dietă echilibrată. Cel mai important este că am fost foarte încărcată cu treburi la școala la care învățam atunci. În fiecare zi, timp de 3 ore,  practicam mișcarea scenică, scrima, după care, frecventam clasa de dans dramatic. Toată lumea ieșea din studio absolut stoarsă de puteri.

foto: wday.ru

foto: wday.ru

Anume din cauza acestor încărcături mi-a dispărut laptele, nu mai puteam alăpta. L-am alăptat pe fiul meu Andrei doar timp de o lună, după care, am început să-i prepar hrană artificială. În jumătate de an, am slăbit 30 de kilograme. Următoarele 10 kilograme au plecat foarte rapid. De parcă m-aș fi desumflat! Pierderea în kilorama a coincis și cu faptul că mi-am vopsit părul blond. Aveam senzața că vopseaua a pătruns în organismul meu și mi-a topit toate kilogramele în plus. Am ajuns până la greutatea de 47 de kilograme, dar nu m-am mai îngrășat. S-a produs o schimbare radicală în corpul meu”, a declarat Polina.

Rusoaica a mai adăugat că acum, nu urmează nicio dietă, ci doar se alimentează sănătos. A exclus din meniul zilnic dulciurile, grăsimile și produsele făinoase. Uneori, recunoaște că nu are când mânca. De asemenea, Polina Gagarina vizitează regulat sala de sport, acolo unde aleargă, înoată și merge la saună. Concertele sunt și ele surse de stoarcere a energiei!

foto: photo-find.ru

foto: photo-find.ru

Principii alimentare marca Polina Gagarina:

 • Porțiile de mâncare trebuie să fie mici și ușor digerabile;
 • Acordă prioritate fructelor (în special merelor), legumelor proaspete și fructelor de mare. Evită mâncarea prăjită. Consumul unei cantități mari de legume de sezon îmbunătățește metabolismul și normalizează funcțiile întregului organism. Consumul regulat de mere proaspete îmbunătățește funcțiile sistemului digestiv, ale ficatului, ale țesuturilor și împrospătează exteriorul.
 • Exclude din dieta zilnică alcoolul și produsele de patiserie, plus alimentele care conțin amidon. Dacă nu poți exclude cartofii, optează pentru cartofi copți.
 • Înlocuiți sursele de carbohidrați de tipul pâinii albe și a chiflelor, cu crupe și produse din făină integrală;
 • Felul întâi trebuie să fie obligatoriu.
 • Sărbătorile nu sunt un motiv de a face abuz de mâncare.
 • Este interzis să mâncați seara. Cina va fi cu cel puțin 2-3 ore înainte de somn.
 • Dejunul poate conține carbohdrați și nuci. La dejun, folosiți mierea naturală.
 • La prânz, se recomandă supele cu puține grăsimi, carnea fiartă ori peștele, dar și salatele din legume.
 • Gustarea poate consta din fructe, brânză degresată, nuci.
 • Cina trebuie să fie foarte ușoară. Alegeți fructe de mare, legume pregătite la aburi sau chefir.
 • Beți cel puțin 1,5 litri de apă pe zi, în porții mici.