„Cu cât mai intens este abastrul, cu atât mai mult cheamă omul spre infinit, trezindu-ne dorința de puritate.” este o afirmație a pictorului rus Wassily Kandinsky, pe care au preluat-o un grup de tineri în calitate de caracteristică pentru produsul creat - Gik, primul vin de culoare albastră.

Din dorința de a păși peste tărâmurile vinurilor roșu, alb și rose, un grup de tineri spanioli au spart standardele prin lansarea primului vin albastru.

Șase antreprenori cu vârstele nu mult peste 20 ani, au inventat Gik, un vin de culoare albastră, pordus din struguri din soiuri de poamă albă și roșie.

Vinul a fost creat timp de 2 ani în colaborare cu Universitatea Țării Bascilor și Azti Tecnalia, departamentul de cercetări în alimentație a Guvernului Basc.

La baza băuturii este un vin produs din truguri albi și roșii, la care se adaugă antocianozide și pigmenți indigo, care dau o culoare albastră băuturii. Gustul vinului este apoi adus la perfecțiune cu îndulcitori.

Foto: thedrinksbusiness.com

Foto: thedrinksbusiness.com

Creatorii vinului recomandă servirea băuturii rece, datorită gustului dulce al acesteia. Gradul de alcool este de 11,5 % și este destinat mai mult pentru tinerii ce  sunt în permanenta căutare de senzații noi.

Ne-am dorit să creăm un produs inovator și îndrăzneț, într-un ritm cu lumea mereu schimbătoare. Industria vinicolă are nevoie de o mică revoluție.

Prima partidă a vinuluia fost comercializată cu un prețde 10 euro per sticlă. În dependență de cerere, vinul va putea fi produs la diverși vinificatori din Spania. E de menționat faptul că niciunul dintre cei șase fondatori ai mărcii vinului nu au experiență anterioară în producerea vinului.

SURSA

Distribuie articolul: