Fie că le folosești ca atare, fie că le vei căuta printre ingredientele produselor cosmetice de pe piață, există câteva plante cu beneficii recunoscute pentru ten. Folosește-le și tu!

Cu siguranță măcar o dată ai folosit comprese cu infuzii din plante pentru a calma iritațiile tenului sau împotriva acneei ori băile de aburi din flori de mușețel pentru a curăța tenul în profunzime. Dacă ești adepta produselor naturale, poți încerca anumite tratamente cosmetice din plante. Sunt foarte ușor de făcut și au efecte benefice dacă le folosești pentru nevoile tenului tău.

Sunătoarea hidratează tenul
Sunătoarea este un tonifiant foarte bun pentru tenul deshidratat, ridat, tern, fără fermitate. Este o variantă excelentă și foarte ieftină de a reda prospețimea feței. Fă o infuzie din sunătoare – o linguriță de plantă uscată la 200 ml de apă fiartă. Lasă să se răcească, apoi aplică pe față comprese îmbibate în ceai și lasă-le 10 minute. Poți face de două ori pe zi, dimineața și seara.

Levănțica are proprietăți antiinflamatoare
Levănțica este cunoscută mai mult ca un calmant natural, cu proprietăți antistres, dar o poți folosi și în cosmetică. Dacă dorești o piele catifelată și ai tenul sensibil prepară-ți un produs de curățare sub formă de spray din ulei de levănțică și apă pe care-l aplici pe față. De asemenea, levănțica are proprietăți antiinflamatoare, dacă aplici pe față comprese cu infuzie. Reduce inflamațiile și accelerează vindecarea cicatricelor.

Gălbenelele sunt eficiente dacă ai tenul uscat
Dacă ai tenul uscat, apelează cu încredere la o infuzie din gălbenele. Același lucru și dacă vrei să-ți cureți tenul în profunzime sau ai acnee. Gălbenelele au darul de a-ți oferi un ten cu aspect sănătos, luminos și proaspăt. Cremele ce conțin gălbenele sunt recomandate atât pentru pielea uscată, cât și pentru tratarea cuperozei.

Aloe vera are proprietăți antirid
Cunoscută drept planta frumuseții și a tinereții, aloe vera are efecte hidratante, proprietăți antirid, calmează pielea arsă de soare și este unul dintre ingredientele preferate pentru produsele sau măștile cosmetice. De asemenea, sucul proaspăt de aloe se pune pe fața arsă de soare, pentru a calma iritațiile și roșeața. Folosește de câteva ori pe săptămână gel de aloe vera pentru a preveni apariția ridurilor. Combină gelul de aloe vera cu ulei de măsline cu un gălbenuș de ou și iaurt natural și aplică pe față. O mască foarte bună, pe care o lași să acționeze 30 de minute, dacă ai tenul uscat.

Mușețelul împrospătează tenul
Este una dintre plantele cele mai folosite în industria cosmetică a produselor naturale. Are efect antiinflamator, dezinfectant, antiseptic, emolient. Poți folosi comprese cu infuzie de mușețel pentru a întârzia îmbătrânirea pielii, pentru a împrospăta tenul, pentru a-i reda elsticitatea și a înlătura roșeața sau iritațiile. Încearcă și băile cu aburi din flori de mușețel. Acestea deschid porii, elimină impuritățile și curăță în profunzime.

Trandafir pentru pleoape obosite
Te-ai gândit că ai putea folosi câteva petale de trandafir pentru a-ți prepara o infuzie atunci când ai ochii obosiți? Oferă-ți 10 minute de relaxare și stai cu comprese de infuzie de petale de trandafir aplicate pe pleoape. Infuzia trebuie să fie rece, nu folosi comprese fierbinți. Este eficientă și dacă ai pleoapele umflate sau iritate. Poți folosi comprese și pe restul feței, pentru a-i reda tonusul.

Albăstrelele au efect calmant
Infuzia din albăstrele poate fi folosită ca o loțiune tonică pentru zona ochilor. Are rolul de la reduce ridurile din zona ochilor, cearcănele și de a calma pielea. Aplică în fiecare seară comprese pe pleoape și pe zona cu cearcăne. Lasă-le să acționeze 5-10 minute.

Cum se prepară infuzia din plante pentru tratamente cosmetice
Cele mai multe plante folosite în industria cosmetică se aplică sub formă de infuzie pentru diferite probleme ale tenului. Iată câteva reguli când prepari infuzia. După ce a dat apa în fiert, oprește aragazul, acoperă ibricul și lasă să se infuzeze 15 minute. Nu aplica infuzia fierbinte pe față, lasă să se răcească. Folosește întotdeauna comprese/dischete demachiante curate. Respectă timpul de aplicare!

Folosește uleiuri din plante!
Uleiurile naturale sunt o metodă excelentă de întreținere, ele redând sănătatea și prospețimea tenului. Uleiul de trandafir poate fi aplicat dimineața și seara pe pielea matură, care și-a pierdut elasticitatea. Uleiul de alune este eficient dacă ai pielea iritată, uleiul de gălbenele macerat la rece are acțiune antiinflamatoare, iar uleiul din semințe de morcov încetinește îmbătrânirea pielii.

SURSA

Distribuie articolul: