Pentru că știu că îți plac tartele, dulci sau sărate, ce-ai zice să încerci plăcintă cu roșii, brânză cheddar și crustă de ierburi aromatice?

Nu-i așa că sună apetisant? Cu siguranță va fi un deliciu, iar gustul dulce al roșiilor se va îmbină perfect cu aromele celor 3 tipuri de brânză pentru a-ți oferi o cină memorabilă. 

Ingrediente pentru plăcintă cu roșii, brânză cheddar și crustă de ierburi aromatice:

Pentru crusta de brânză cheddar și ierburi aromatice:

-240 gr făină albă;

-1 lingură de zahăr;

-1 linguriță de sare;

-1 linguriță de pudra de usturoi;

-1 linguriță de busuioc uscat;

-1/2 linguriță de oregano uscat;

-1/2 linguriță de cepșoara uscată;

-1/2 linguriță de rozmarin uscat;

-1 ou mare, amestecat;

-1/2 linguriță de oțet de vin alb;

-60 ml apă rece;

-un pachet de unt nesărat, rece, tăiat cubulețe;

-160 gr brânză cheddar iute, răzuită.

Pentru umplutură:

-4-5 roșii mari, tăiate în felii de 1 cm grosime;

-un praf de sare;

-1 linguriță de zahăr;

-piper negru, proaspăt rasnit;

-120 ml maioneză;

-1 cățel de usturoi, tocat mărunt;

-120 gr brânză cheddar, răzuită;

-120 gr brânză fontina, răzuită;

-60 gr parmesan, răzuit;

-60 gr de pesmet;

-2 linguri de cepșoara tocată.

Mod de preparare:

Pentru crusta: ingredientele uscate se pun într-un robot de bucătărie și se mixează până când se combină. Într-un castron mic se amestecă împreună oul, apă și oțetul. Se adaugă treptat untul rece și brânză în robotul de bucătărie și se mixează până când se obține un amestec cu consistentă pesmetului. Se adaugă apă cu ou și se continuă amestecarea până când se formează un aluat. Se scoate aluatul din vasul robotului, se învelește în folie de plastic și se da la rece pentru 30 de minute.

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Se întinde o foaie de aluat rotundă, corespunzătoare mărimii formei de tarta folosită. Se așază cu grijă în formă și se taie marginile de aluat care prisosesc, apoi se înțeapă baza cu o furculița. Se acoperă crustă cu hârtie de copt, iar deasupra se pun boabe uscate de fasole sau perle pentru gătit. Se da la cuptor pentru 15 minute sau până când aluatul începe să capete o ușoară nuanță maronie. Se scoate și se lasă la răcit.

Pentru umplutură: roșiile de taie felii, se așază pe un prosop și se sărează. Se lasă să stea 15 minute pentru a scapă de excesul de lichid.

Feliile de roșii se așază în straturi pe crustă și se presară cu zahăr și piper negru.

Într-un castron, se amestecă maioneză și usturoiul cu cele 3 tipuri de brânză. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă cepșoara. Maioneză se întinde într-un strat subțire deasupra roșiilor iar apoi se presară pesmetul.

Se introduce la cuptor și se coace timp de 25-30 de minute, până când capătă o crusta aurie. Se scoate de la cuptor și se lasă să stea 20 de minute înainte de servire. Se poate servi rece sau caldă.

Sursa

Distribuie articolul: