Designerul vestimentar Piotr Alii și echipa sa vine cu un Performance +18 prezentat la Teatrul Național „Mihai Eminescu”. Va fi un spectacol unic în Moldova, un Fashion Show Performance, care se numește Blăstăm Basarabean!

„Istoria spectacolului este o tragedie. Lupta acerbă, pe viață și pe moarte a bătrânului pământ moldav.  Nenorocirea neamului pusă pe seama furiei divine. Un popor profund înfricoșător și rănit în adâncul lui rămâne a fi însetat de absolut și veșnicie. Asta numim noi Blăstăm Basarabean, pentru că suntem determinați congenital să ne conformăm sorții și să ne resemnăm, nefiind capabili pentru confruntarea cu răul, iar pregătirea spirituală a grupului Piotr Alii face născută colecția cu acest nume: Blăstăm Basarabean.”

Echipa Piotr Alii pregătește un show performance plin de simboluri și misticism cu un caracter ritualist, care va fi prezentat în forma unui spectacol, în care colecția determină o simțire înaltă pentru natura eternă. Colecția este alcătuită din 33 modele, cifra care reprezintă vârsta la care se presupune că a murit Isus, iar culorile care o să predomine prezentarea sunt negru, gri și alb, acestea reprezentând 3 nivele ale călătoriei sufletului nostru. Show-ul în sine reprezintă o manifestare modernă despre neamul nostru.

Spectacolul este împărțit în 3 fragmente: nașterea botezul, cununia și moartea. Toate 3 scene sunt cele mai importante acțiuni din cultura și viața unui basarabean. Aceste fragmente definesc realitatea moldovenească într-o formă artistică, cu elemente provocatoare și de șoc, însoțite și de un spectacol cu lumini și sunet.

Spectacolul va avea loc pe  24 mai, ora 19:30 teatrul Mihai Eminescu. 

Biletele le găsiți pe iticket.md

Distribuie articolul: