La opt ani după decesul Prințesei Diana, Prințul Charles s-a recăsătorit în 2005, de această dată cu Camilla Parker Bowles, cea despre care a spus și s-a spus de multe ori că este femeia vieții lui, cu care a avut o relație mult mai puternică decât mariajul cu admirată Lady Di. Nunta lor a fost atunci criticată de mulți jurnaliști și admiratori ai regretatei prințese.


Pe 9 aprilie 2005, Prințul Charles oficializa relația cu Camilla Parker Bowles, cea despre care s-a spus că este “femeia vieții lui”, cu care trăia o poveste de dragoste de peste trei decenii, în paralel cu mediatizată căsnicie cu Diana, scrie revista adpm.ro.

Ceremonia a avut loc în capelă St. George din Windsor Castle, iar recepția la Windsor Guildhall.

Povestea de dragoste a mirilor a început înainte ca Charles să o cunoască pe Diana și a devenit subiect public după ce, în 1992, presa a dezvăluit conversațiile intime pe care Charles le avea cu Camilla, în condițiile în care acesta era căsătorit cu Diana.A fost generat un scandal monstru, fiind de neconceput pentru mulți ca în familia regală să existe astfel de relații extraconjugale.

Prințesa Diana a intentat divorț ulterior, separându-se de Charles și încercând să își refacă viața alături de Dodi Al Fayed pentru ca în august 1997 să își găsească tragicul sfârșit în teribilul accident auto din Paris.
Relația lui Charles cu Camilla a continuat după aceea, în ciuda criticilor publicului, mulți arătându-i pe amândoi cu degetul și făcându-i responsabili pentru enorma presiune emoțională prin care trecuse regretata Lady Di în ultimii ani.
Inclusiv Regina Elisabeta nu era de acord cu relația lor, numind-o pe Camilla, pare-se, “that wicked woman” și menționând că nu își dorește să aibă nimic de a face cu ea. În anul 2000 chiar a refuzat să participe la ziua de naștere a fiului ei, acesta împlinind atunci 50 de ani. Cu timpul, regina s-a apropiat inevitabil pe Camilla și a acceptat relația lor.

Publicul însă nu a îmbrățișat-o. În 2004, doar 32% din populație era de acord ca Charles să se căsătorească cu ea. 29% erau împotrivă, 38% spuneau că nu le păsă.


Logodna lor a fost anunțată în februarie 2005, iar nunta a avut loc în aprilie. Publicul nu a primit cu brațele deschise această veste. O femeie chiar a protestat susținând că Charles nu ar trebui să devină rege dacă se însoară cu Camilla.


La acea vreme, Biseria Anglicană nu acceptă al doilea mariaj dacă un fost soț sau o fostă soție încă trăia (era cazul fostului soț al Camillei, Andrew Parker Bowles). Prin urmare, a avut loc o ceremonie mai aparte, una civilă și o slujbă la Capela St. George pentru a primi binecuvântarea Archbishop-ului de Canterbury, Rowan Williams.


În ziua nunții, publicul a devenit mai împăciuitor. Mîrîi au fost salutați de mulțime cu căldură. Doar câteva huiduilei au fost auzite de departe.

Regina Elisabeta și Prințul Philip nu au participat la prima ceremonie. După eveniment, Camilla a primit titlul de Ducesă de Cornwall.

Distribuie articolul: