Pediatra Dorina Agachi a fost invitată la emisunea „Iubește viața”, la TV 8. Acolo, specialista a vorbit despre cât de important este ca părinții să nu-și „înfofolească” copiii. De ce această practică trebuie evitată, a explicat chiar ea. Vezi interviul mai jos. 

Pediatra a explicat în cadrul emisiunii cum poate fi afectat organismul copilului atunci când aceasta este îmbrăcat în multe straturi de haine.

„Atunci când îmbrăcăm prea gros copilul… Știm foarte bine sunt două faze ale termoreglării: termogeneză și termoliză, formare și cedare de căldură. Copii au foarte bine dezvoltată termogeneza, adică formează foarte multă căldură, dar nu prea pot să o cedeze. Atunci când îmbrăcăm prea gros copii, aceștia fac o transpirație ambundentă, aleargă afară într-un pic de vânt, iar această transpirație se începe a răci la suprafața corpului și iată poftim și predispunerea pentru a se îmbolnăvi”, a explicat Dorina.

Pe de altă parte, Dorina Agachi a vorbit și despre scenariu în care părinții nu exagerează cu straturile de haine, explicând că în acest fel copilul se va simți mult mai confortabil.

„Când copilul este mai lejer îmbrăcat, această căldură de pe supafața corpului va putea să răzbată acest strat subțire de haine și va ieși la exterior. Copilul va avea un confort termic”, a spus aceasta.

La fel, pediatra a povestit că atunci când copilul este „înfofolit” atunci și respirațiile lui vor fi mai superficiale. Iar mai multe informații legate de acest aspect și nu doar, vezi în video de mai jos.

SURSA VIDEO: Facebook „Iubește viața”