Creatoarea brandului „Dulce Hanna”, Ana Stratulat ne-a dezvăluit secretul unui tort numit „Pavlova”. Servindu-l, vei fi cu gândul la finețe și rafinament.

Rețata este pentru  6 mini-torturi:

Este nevoie de: 4 albușuri de ouă, pentru fiecare albuș- 50g de zahăr.

Albușurile cu zahărul se mixează până devin spumă și obținem o bezea lucioasă. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt împărţim bezeua în 3-4 cercuri, lăsând spaţiu între ele. Le putem modela cu o lingură.

O punem la copt  la 90 de grade timp de 1 oră și 30 de minute. Când e gata, se deschide cuptorul și se lasă bezeaua vreo 30 de minute cu ușa întredeschisă.

Textura tortului „Pavlova” trebuie să fie crocantă la exterior și moale la interior.

Înaine de a le ornamenta, toate straturile trebuie să fie reci, adică foile de bezea. Pavlova se asamblează cu 2-4 ore înainte de servire, nu mai mult.

Pe un platou așezăm foaia de bezea și deasupra putem  ornamenta cu fructe (la dorință), cu sos de fructe sau ciocolată topită.

Cranberry-Pavlova-Recipe

Sursa foto: thevintagemixer.com

Distribuie articolul: