Crăciunul bate la uşă cu desaga plină de bunătăţi şi de cadouri. Vă invităm să descoperiți și să vă inspirați o rețetă deosebită de pate de pui. Gătiți cu dragoste pentru cei dragi!

Ingrediente:

  • 300 g ficat de pui
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 30 g unt
  • 2 cepe
  • 40 ml coniac
  • 1 crenguţă de cimbru
  • sare
  • piper

Pentru servit:

  • smochine proaspete, opţional

Citește și: Aperitivul perfect pentru masa festivă: Castaveți murați cu bacon și cremă de brânză 

Preparare:

Spălați ficatul de mai multe ori în apă rece. Tăiați ceapa julien, iar crenguţa de cimbru o rupeți. Puneți untul într-o tigaie şi topiți-l, adăugați ficatul, ceapa şi cimbrul. Condimentați cu sare şi piper, după gust. Amestecați până când ficatul este gata. La final, turnați coniacul şi mai lăsați pe foc 2 minute, îl pasați cu blenderul, apoi îl treceți printr-o sită. Separat, bateţi frişca şi o amestecați cu ficatul. Serviți pateul cu smochine proaspete.

Poftă bună!

Sursa: Clickpoftabuna.ro

Vezi și: Desert cu ciocolată, nuci și fructe confiate. Iubitorii de dulce o să rămână încântați!