Dacă toamna e anotimpul dovlecilor, de ce să nu încercăm reţete inedite cu ei? Azi avem pentru tine macaroane cu brânză şi dovleac, un fel de mâncare delicios şi parfumat.

Ingrediente:

  • 500 g dovleac sau dovlecel, tocat
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă ardei
  • 1 linguriţă salvie uscată

Pentru sos:

  • 40 g de unt
  • 40 g de făină
  • 600 ml de lapte
  • ¼ linguriţă de nucşoară măcinată
  • 1 linguriţă de usturoi pudră
  • 1 linguriţă piper
  • 200 g de brânză cheddar
  • 25 g parmezan
  • 250 g macaroane, fierte şi scurse

Pentru topping:

  • 50 g de brânză cheddar
  • 50 g de brânză mozzarella
  • 25 g parmezan

Preparare:

  1. Preîncălziţi cuptorul la 190° C.
  2. Tăiaţi dovleacul în bucăţi şi puneţi-l pe o tavă de copt.
  3. Se pune peste el ulei, sare, piper şi salvie măcinată şi se acoperă uniform cu mâinile. Gătiţi la cuptor 20 de minute.
  4. După ce s-a făcut, lăsaţi să se răcească uşor şi pasaţi ⅓ de dovleac, apoi puneţi deoparte.
  5. Pentru sos: într-o tigaie, topiţi untul la foc mediu-mic. Se amestecă treptat făina pentru a forma un sos.
  6. Adăugaţi laptele în 4-5 ture, amestecând bine între ele.
  7. Continuaţi să amestecaţi şi să gătiţi sosul încă 5-10 minute sau până când fierbe şi se îngroaşă.
  8. Se amestecă nucşoara măcinată, praful de usturoi, piperul, cheddarul şi parmezanul.
  9. Se adaugă dovleacul pasat.
  10. Se adaugă restul de dovleac întreg şi macaroane, se amestecă până se combină.
  11. Pune toppingul cu cheddar, mozzarella şi parmezan.
  12. Coaceţi timp de 10 minute la 200° C, până când brânza se rumeneşte şi face bule.

Poftă bună!

SURSA

Vezi și: Pizza vegetariană pas cu pas. Și carnivorii o vor îndrăgi!

Distribuie articolul: