O reţetă simplă şi gustoasă împrumutată de la italieni o să-ţi răsfeţe papilele gustative. Nu este recomandat să o prepari foarte des, dar aşa cum este week end poţi face o excepţie şi să găteşti paste. Ingrediente:

250g spaghete sau paste fettuccine
2 felii mari bacon afumat, tocat
1 linguriţă usturoi zdrobit
1 lingură faină
230 ml lapte degresat
120 g parmezan ras sau caşcaval
½ lingurita sare
2 linguri patrunjel proaspat tocat
½ lingurita piper macinat

Fierbe pastele conform timpului trecut pe ambalaj în apă fără sare şi ulei. Scurge-le şi păstrează un sfert din apa în care au fiert.

Cât timp se fierb pastele, prăjeşte baconul într-o tigaie fără ulei, la foc mediu timp de 4-5 minute până când se rumeneşte, amestecând continuu. Scoate bucăţelele de bacon şi păstrează în tigaie grăsimea scursă. Adaugă usturoiul pentru un minut, amestecând continuu. Presară faină peste usturoi şi amestecă 30 de secunde. Toarnă treptat laptele şi lasă-l să fiarbă 2 minute până când se îngroaşă puţin. Redu intensitatea focului. Adaugă treptat parmezanul şi amestecă până când acesta se înmoaie. Condimentează cu sare şi adaugă apa păstrata de la paste.

Pune şi pastele fierte în tigaie şi amestecă bine să se încorporeze sosul. Opreşte focul. Presară baconul, pătrunjelul tocat şi piperul.

Savuraţi alături de persoanele dragi!

Sursa:foodstory.ro 

Distribuie articolul: