În perioada rece a anului, organismul tău ar putea duce lipsă de vitamine, iar frigul de afară are și el efecte asupra firului tău de păr. Dacă te confrunți cu această problemă și îți dorești o podoabă capilară mai sănătoasă, vezi mai jos câteva soluții care ar putea să te ajute.

Încearcă niște remedii naturiste care vor contribui la regenerarea firului tău de păr:

Mască cu ulei de măsline, ouă și miere

Unul dintre cele mai simple trucuri pentru regenerarea părului este masca pe bază de ulei de măsline, ouă și miere. Folosește-o de trei ori pe săptămână pentru a vedea rezultatele așteptate. Pentru a o prepara, bate două albușuri de ou, adaugă două linguri de ulei de măsline și 20 ml de miere, după care amestecă ingredinetele până ce vei obține o pastă. Aplic-o pe lungimea părului, evitând rădăcina și las-o să acționeze timp de 20 de minute, iar mai apoi clătește cu apă din abundență.

Tratament cu oțet de mere

Un alt remediu simplu și accesibil care ajută la regenerarea părului este oțetul de mere. Acesta reduce secreția de sebum (motiv pentru care îl poți folosi și dacă ai părul gras), elimină mătreața și bacteriile de pe scalp și, în plus, stimulează circulația sângelui, stimulând astfel creșterea părului. Diluează 30 de ml de oțet de mere cu apă și apoi aplică-l pe păr, inclusiv pe scalp. După 10 minute, clătește și spală-ți părul așa cum faci de obicei.

Mască pe bază de ulei de cocos

Uleiul de cocos poate fi folosit ca înlocuitor al balsamului de păr. Aplică-l pe vârfuri, lasă-l să-și facă efectul timp de 10 minute, iar apoi clătește. Încearcă acest tratament homemade de 2 ori pe săptămână pentru a obține un păr sănătos și strălucitor.

Sfaturi de alimentație pentru regenerarea părului

Pentru regenerarea părului, acordă atenție și alimentației tale. Este esențial să asiguri organismului un aport optim de nutrienți și aminoacizi. Fierul este și el important pentru un păr sănătos și rezistent. Consumă fasole, linte și semințe, pentru că sunt surse bogate în fier. Uleiul de pește, dar și alte produse care conțin acizi grași Omega 3 sunt și ele recomandate pentru creșterea și regenerarea părului. Lămâile, portocalele, spanacul și ovăzul trebuie incluse și ele în dieta ta zilnică dacă vrei un păr sănătos și frumos, deoarece conțin aminoacizi care sintetizează cheratina (stratul de protecție care conferă rezistența cosițelor și unghiilor).

Sursa: Kudika.ro