Pârjoale înseamnă doar carne? Greșiți amarnic! Pârjoale poți face din aproape orice - totul e să știi cum asociezi ingredientele, așa ca în final să ai parte de ceva gustos și sănătos.

bliniiiiIngrediente:
400 – 450 gr. – piure de cartofi rămas
1 ou
1 lingură – făină albă
3 fire de ceapă verde
½ ardei roșu dulce
1 lingură – parmezan ras (sau brânză de oaie sărată)
Ulei de măsline sau de floarea soarelui
Sare și piper negru

Pentru decor:
Smântână

Mod de preparare:
1. Pune într-un bol piureul de cartofi, ceapa tăiată fin, ardeiul tăiat cubulețe mici, oul, parmezanul (sau brânza de oi), sare și piper după gust.
2. Amestecă bine toate ingredientele.
3. Presără mâinile cu făină şi ia câte o lingură de compoziție în mână. Cu ambele mâini formează o bilă.
4. Pune pe o farfurie plată făina şi trece bila prin ea. Turteşte-o puțin cu palma, dar nu mult, să fie grosimea circa 0,5 cm. Procedează la fel cu restul pârjoalelor şi pune-le la prăjit într-o tigaie bine încălzită cu 2-3 linguri de ulei (dacă este nevoie mai adaugă ulei pe parcurs).
5. Rumenește-le pe ambele părți circa 3-4 minute.
6. Scoate-le pe un şervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
7. Servește-le cu smântână. Poftă bună.

Mai multe rețete savuroase gătiți pe Valeriesfood.md.