În perioada Postului, varza poate fi utilizată și la prepararea pârjoalelor! Care e modalitatea de pregătire a acestui aperitiv perfect pentru cină, îți spunem mai jos.

Pentru prepararea acestei rețete, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Varză – 1 kg
Ceapă – 1 buc.
Crupe de griș –  ½ pahar
Făină – ½ pahar
Usturoi – 2 căței
Mărar – 1 legătură
Pesmete – 200 gr.
Sare –  după gust
Condimente – după gust
Ulei pentru prăjit – după gust

Mod de preparare:

  1. Varza se taie în 4 bucăți și se lasă să fiarbă în apă puțin sărată cam 10 minute. După ce se va scurge, se va mărunți cu ajutorul unei mașini de tocat, apoi se va stoarce bine de suc.
  2. Ceapa se va da prin răzătoare, iar cățeii de usturoi se vor fărâmița. Mărarul se va mărunți bine cu un cuțit.
  3. Într-un vas mai adânc în care s-a lăsat varza mărunțită, se adaugă ceapa, usturioiul și verdeața. Amestecați masa și adăugați în ea condimentele preferate, apoi făina, crupele de griș și amestecați.
  4. Din masa obținută se vor forma „pârjoalele”, iar înainte de a fi prăjite în ulei încins, fiecare dintre bucăți se va da prin pesmete mărunțit. Pârjoalele cu varză se prăjesc până la obținerea unei cruste aurii.

Foto: EDA

Distribuie articolul: