Știm încă de mici și suntem educate că la Biserică se merge doar în fustă sau rochie și doar având capul acoperit. Este oare un păcat dacă o femeie merge în pantaloni într-un lăcaș sfânt?

Despre acest lucru a vorbit părintele Maxim Melinti pe pagina sa de facebook. Preotul din Ghidighici afirmă că nicăieri nu scrie că ar fi un păcat să te îmbraci în pantaloni. Iată care este mesajul lui:

„În sânul Bisericii Ortodoxe există amatori de baticuri, fuste, plete și bărbii lungi! Hristos spune că cel ce va nu va crede, acela se va osândi. Nu spune nicăieri că în pantaloni nu ne mântuim.
Pentru curiozitate, recomand să citiți cartea „Eu sunt Malala”, unde se povestește cum talibanii islamiști interzic fetelor să se îmbrace în haine „americane”, ci să îmbrace în haine care acoperă tot corpul feminin în afară de ochi, că viitoarele mame nu are nevoie de „carte” ca să gătească mâncare și să spele haine, de aceea închid instituțiile de învățământ public. Vreți așa societate și viitor pentru adolescentele noastre? Promovați iubirea, compasiunea, dăruirea, hărnicia! Vreți ca fetele noastre să fie mame de copii și să frecventeze regulat biserica? Dați-le voie să se îmbrace comod și cald, iar în biserici să nu mai fie frig la spate și la picioare! Mai jos vedeți mai multe icoane „tradiționale” pe care chipurile sfintelor femei apar fără broboadă. Ce facem acum, le acoperim sau le lăsăm? Căutăm de mântuirea și întoarcerea celor păcătoși la Hristos prin pocăință și cunoașterea Sfintei Scripturi, sau instalăm face control la intrare în biserici? Căutăm pe cei săraci, orfani, bolnavi și necăjiți, sau căutăm cine și cum e îmbrăcat?”

Citește și:Părintele Maxim Melinti către invidioși: „Salariul lunar la biserică este de 1500 de lei”

 

Distribuie articolul: