Un preot român, celebru prin interpretările şi exemplele sale, legate de anumite teme, sociale, dar şi biblice, oferă un răspuns surprinzător și plin de tâlc la întrebarea dacă fumatul este un păcat. Sala a izbucnit în aplauze.

Nu, mă, luați amendă. Nu e păcat. Închipuiți-vă dacă Biserica făcea ea proiectul ăsta de lege. Pfoai ce ne auzeam: Nenorociții de popi! Nu le mai ajunge tămâia, ne-au luat și țigările. Prăpădiții de ei. Fumatul este un păcat pentru că miroase. Pute. Pe mine mă termină acum când văd că au ieșit toți disperați pe străzi. S-au umplut străzile de fumători. Am văzut într-o zi o doamnă nervoasă, pipa ca…aveam eu un coleg în armată de nu-i mai deosebeai degetele de filtru…. pătimaș acolo. M-a pufnit râsul. În sine, fumatul este un act de intimitate. Nu-i așa simplu să fii fumător. Mie îmi pare rău că tata a fumat. În numele tatălui meu, vă rog să vă lăsați de fumat. Se moare greu de plămâni. Se moare foarte greu, le-a spus părintele Constantin Necula, tinerilor prezenți la Cluj la o conferință.

Vă recomandăm să mai citiţi: Părintele Constantin Necula, despre Postul Paştelui: „A posti înseamnă a refuza să te prostești”

Preotul Constantin Necula, către părinți și profesori: „Nicio notă nu reprezintă cu adevărat ce știe un copil”

Cum ne dăm seama care e persoana potrivită? Răspunsul preotului Constantin Necula

Preotul Constantin Necula: De ce se spune la cununie „femeia să se teamă de bărbat”

Sursa: Antena3.ro

Distribuie articolul: