Olesea Cernavca este tânăra care a luat tocmai 4 titluri în cadrul celei mai importante concursuri de frumusețe și inteligență în rândul studenților de la ASEM: Miss Inteligență, Miss Simpatia Publicului, Miss Travel Point și Miss ASEM 2015 - Viitoarea Femeie de Afaceri. Studiază la ciclul de masterat și muncește enorm de mult în afară de asta. „Cu cât este omul mai ocupat, cu atât mai multe reușeștesă facă”, este convinsă frumoasa câștigătoare. Am reușit să aflăm chiar de la Miss despre care e secretul succesului său, dar și despre ce a decis să facă cu marele premiu - o călătorie în Grecia.

„Sunt Olga. De fapt, acesta este numele meu de botez și prefer să mi se spună așa, ca îngerul meu păzitor să nu se supere. Sunt o fire modestă, care preferă să nu dea toate cărțile pe față din start, ci pe parcurs. Sunt profesoară, sunt sergent militar și sunt om, un om care cu adevărat le vrea binele tuturor, indiferent ce cred ceilalți despre mine.

Sunt studentă în anul II, ciclul masterat, la specializarea Comerț și Expertiza Mărfurilor în Activitatea Vamală. Am absolvit două facultăți în cadrul ASEM: Business și Administrare, Merceologie și Comerț. Nu știu de unde s-a scurs informația că sunt studentă la Facultatea de Contabilitate, probabil am fost confundată cu o altă participantă.

foto: arhiva personală

foto: arhiva personală

Dacă am timp liber, este doar pentru a mă reculege. În weekend-uri, lucrez la Bălți de la 8 dimineața și până la 23.00 noaptea. În timpul săptămânii, lucrez la Chișinău. Sunt profesoară de Merceologie Alimentară și Utilaj Comercial.

Nu planificam să particip la Miss ASEM 2015. Doar am accesat pagina Academiei, să văd când va avea loc Conferința Tinerilor Cercetători. Am văzut anunțul și am aplicat. Nu-mi pare rău. Parinții sunt mândri și au fost enorm de fericiți. Eu îi programam pentru faptul că nu voi câștiga. Nu eram sigură că acest concurs poate fi jurizat constit. Dar, jos pălăria pentru organizatori și juriu! A fost un premiu neșteptat și aproape imposibil pentru mine.

Toate probele au fost întru tot un rezultat al muncii proprii. Nu am apelat la profesori pentru a fi monitorizată. Am lucrat singură. Dar calitatea pe care am impus-o, este datorită studiilor din cadrul ASEM. Fără ele, nu făceam față!

foto: Ellene Mocrii

foto: Ellene Mocrii

Dacă e să vorbim despre costuri, organizatorii au creat toate condițiile pentru a le evita. Machiaj, coafuri, rochii de seară, de mireasă, pe toate le-au organizat cei din Senatul Studenților ASEM. Noi trebuia să realizăm deja Business Plan-ul printat și copertat. Iar celelalte ținute din restul probelor, erau haine din garderoba proprie. Am evitat să fac shopping din nou.

Ideea de afacere nu îmi dădea pace ani de zile. Fusesem în Polonia, Germania cu tăticul meu, unde mereu primeam vouchere de reducere la cumpărături în schimbul colectării ambalajelor PET. Mi-a plăcut enorm de mult ideea și nu înțelegeam de ce nu aveam aparatele și în Moldova. Este o idee realizabilă, foarte actuală, doar că avem nevoie de granturi sau subvenții.

Am mai participat la concursuri vocale, teatrale, de dansuri, de inteligență, dar Miss ASEM este primul meu concurs de frumusețe. Nu vreau să mă gândesc înca la următoarea etapă, pentru că acum, pe primul plan, va fi teza de masterat.

foto: PIC.PRODUCTION

foto: PIC.PRODUCTION

În Grecia, insist să meargă părinții mei. Au nevoie de a se odihni și o să mă bucur dacă acceptă. Va fi un cadou frumos, mai ales că în aprilie, sunt ambii omagiați. Sunt unicul copil din familie și, plus la toate, am fost și foarte mult timp așteptată de către părinți. Desigur că au dorit să am fie o soră, fie un frate, dar viața are legile ei…

Dacă aș putea să schimb ceva în Republica Moldova, schimbarea ar ține de sistemul corupt, care ne dă peste cap economia, care demoralizaează și demotivează societatea. Din cauza corupției, nimeni nu mai are credință în onestitate și dreptate.

Deși am câstigat titlul de Miss, nu pot să spun ca sunt o frumusețe rară de fată și ca mine nu mai sunt. Ba există și mult mai frumoase fete! Dar frumusețea e în sufletul și mintea mea, în dragostea față de lume și în gândurile pe care le port”, ne-a mărturisit câștigătoarea titlului Miss ASEM 2015.

Distribuie articolul: