Tu ce știi despre „Moartea unei veverițe”? Ți-ai fi imaginat că acest moment poate să poarte atâta simbolism? Autorul cărții cu același nume, Dumitru Crudu, invită toți cititorii fideli joi, 25 ianuarie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău pentru a le prezenta noua sa apariție editorială.

Invitații autorului la această lansare sunt: Lucia Țurcanu, Nicolae Popa, Maria Șleahtițchi, Andrei Sochircă și bunii cititori. Moderatorul seratei de lansare –  Emilian Galaicu-Păun.

Despre cartea proaspăt ieșită de sub tipar, jurnalistul și scriitorul Igor Guzun spune:

„În această carte cu 68 de povestiri, triste dar pline de umor, cum remarcă editorii, „o veveriță moare, iar moartea ei s-ar putea să fie metafora centrală a acestor vremi”. Pentru că și în aceste timpuri, vorba cronicarului, nu sunt vremile sub cârma omului, ci bietul om sub cârma vremii. E bine că sub cârma omului sunt măcar cărțile pe care le citim și le recitim cu drag ca să nu mai fim de acum încolo sub vremi.”

Precizăm că Dumitru CRUDU  s-a născut în 1967, la Flutura, Ungheni, R. Moldova. Este deopotrivă prozator, dramaturg și poet. A lansat în 1998, împreună cu Marius Ianuș, Manifestul Fracturismului în ziarul Monitorul de Brașov.  A debutat în 1994, cu două cărți în același timp, iar de atunci a mai publicat încă patru volume de poezie. Pentru antologia de poezie Falsul dimitrie, apărută la Editura Cartier, în 2014, și în curs de editare în limba polonă  este nominalizat la premiul Poetul European al libertății, ediția 2016-2018, Gdansk, Polonia.  Este unicul dramaturg român jucat în Africa și în America Centrală.  Începând cu anul 2008, a început să publice și proză, iar unul dintre romanele sale a fost publicat în Cehia, în traduceră cehă, în 2017. Este vorba despre romanul „Oameni din Chișinău”, tradus de Jiri Nasinec. Cea mai nouă cartea a sa de proză a apărut la Editura Univers și se cheamă Moartea unei veverițe.

Intră în cărți pe www.cartier.md

Distribuie articolul: