Tânăra artistă Ivanka Costru a lansat, recent, prima sa poveste pentru copii, numită „Și Melcii ajung în Paradis”, pe care a și ilustrat-o, scrie Locals.md

Ivanka a studiat la AMTAP, Facultatea Grafică. Cartea de poezii este proiectul său de master, asupra căruia a lucrat pe parcursul a circa 10 luni.

„Dragi prieteni! În apropierea sarbătorilor aș dori să împart cu voi bucuria primei mele povești, ilustrată bineințeles, de mine. Cartea este despre peripețiile unui băiețel în lumea melcilor și am ilustrat cele mai semnificative momente”, a scris Ivanka.

Într-un interviu acordat pentru Locals.md, Ivanka a declarat:

„Desenez încă de mic copil, iar în copilărie îmi plăcea să fac copii după ilustrații foarte celebre – cu asta am și început. Desenul profesionist pot spune că a început la 13 ani, atunci când am mers la studii de specialitate. Tehnica de lucru diferă în dependență de lucrare. Acum lucrez mult în acuarelă, iar poate peste o lună să fie grafică. Până astăzi am 4 cărți ilustrate – au fost și lucrări la comandă, dar și proiectul meu de licență. Datorită acestor experiențe am înțeles că anume cu asta vreau să mă ocup, asta vreau să fac toastă viața”, spune Ivanka.

Vedeți ilustrate din noua sa carte-poveste:

Foto: Locals.md

Distribuie articolul: