Un grup de 14 copii, cu vârste cuprinse între 11-15 ani, și un matur din satul Pereni, raionul Rezina, au fost internați astăzi în spitalul raional cu simptome de dispnee și tuse după ce un minor a stropit în clasă cu gaz lacrimogen. Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei s-a autosesizat în acest caz.

Solicitat de agenția MOLDPRES, șeful Serviciului informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Cristina Stratulat, a specificat că doi dintre minori au fost internați în secția reanimare, 12 copii în secția de pediatrie și un matur în secția terapie.

Conform sursei citate, atât minorii, cât și maturul, au fost consultați de specialiști și în prezent starea lor este în afara oricărui pericol.

„Se presupune că intoxicaţia a survenit în urma dispersării de vapori de gaz dintr-un balon, de către un copil în sala de clasă. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale monitorizează cazul și coordonează activitatea specialiștilor din teritoriu”, a spus Stratulat.

Cazul este cercetat și de polițiști, iar persoanele implicate sunt audiate.

Citește și: 5 mame și câțiva copii, intoxicați după ce au luat masa la cantina Spitalului Nr.1 din capitală

Foto: digi24.ro