Dizabilitatea a pus-o într-un scaun cu rotile, dar nu a putut să-i fure dragostea pentru artă. Astfel Liubovi Rusnac a reuşit să-şi urmeze visul cu ajutorul unei tehnici speciale, fără ajutorul mânilor, iar astăzi, a fost inaugurată expoziția a 40 de lucrări ale pictoriței. 

Ambasada Republicii Moldova în Republica Belarus a organizat astăzi expoziția lucrărilor pictoriței Liubovi Rusnac, originară din Republica Moldova şi stabilită în Republica Belarus. Publicul de la Minsk a  avut posibilitatea să admire 40 de opere, create printr-o tehnică specială, fără ajutorul mâinilor.

În cuvântul său de salut, ambasadorul Victor Sorocean a adus mulțumiri pictoriței Liubovi Rusnac, pentru posibilitatea oferită publicului de la Minsk de a comunica la direct și de a-i admira lucrările expuse, care reflectă perfect emoțiile și relațiile de prietenie create de-a lungul istoriei între popoarele ţărilor noastre.

Potrivit pictoriței, destinul și lucrările sale inspiră și încurajează oamenii să mediteze asupra adevăratelor valori ale vieții și să învețe să apreciezi fiecare moment trăit. „Soarta și inima mea sunt împărțite în două jumătăți – moldovenească și belarusă. De aceea și picturile mele transmit cele mai vii amintiri ale frumuseții Moldovei și Belarusului. În fiecare tablou o parte din sufletul meu am combinat-o cu soarele și căldura pământului moldovenesc și cu bunătatea și cumpătarea belarușilor”, a menționat Liubovi Rusnac în cadrul ceremoniei de inaugurare.

Liubovi Rusnac s-a născut la 7 octombrie 1974 în satul Mărcăuți, Republica Moldova. La 25 de ani tânăra pictoriță a fost diagnosticată cu o boală gravă – scleroză multiplă. La 30 de ani se deplasa cu ajutorul bastonului, la 36 au încetat să funcționeze picioarele și a ajuns în cărucior pentru invalizi, iar din 2014 nu-i mai funcționează mâinile. Ea este cunoscută și apreciată în Republica  Belarus. În anul curent, în cadrul Zilelor diasporei pentru prima dată și-a expus lucrările în țara de baștină – Republica Moldova.

Sursa: mfa.gov.md

Foto: vk.com