Este unul dintre pictorii care a contribuit cel mai mult la un Chișinău mai frumos, atât estetic, cât și cultural-istoric. Radu Dumbravă și-a propus să facă un cadou chișinăuienilor cu ocazia Hramului Capitalei și va desena un alt perete din oraș. Iată cum îl poți ajuta, dar și detalii despre grandiosul proiect al artistului.

Un portet la Năsăud, România

Radu Dumbravă

„Am revenit recent din România, mai exact din or. Năsăud, unde la Casa de Cultură din oraș am pictat portretul romancierului Liviu Rebreanu. Revenit acasă, la Chișinău, am început să coc o idee nouă pe care vreau să o realizez în această toamnă, mai exact către hramul orașului Chișinău”, ne dezvăluie Radu Dumbravă.

După „Băiatul pe bicicletă”, pictat în 2015, „Peretele Gloriei: Decebal”, relizat anul trecut și lucrarea „Folk”, executată în primăvara lui 2018, tânărul artist își propune să creeze nu doar o pictură, ci un instrument de comunicare, educație și formare a sentimentului de apartenență la istoria și cultura poporului nostru.

Poți fi și tu unul dintre susținători

„Mi-am propus să realizez un proiect în Chișinău cu o tematica istorică. O lucrare care are ca scop valorificarea tezaurului cultural-istoric. Mi-am propus sa realizez lucrarea catre Hramul orașului și pentru asta am lansat o campanie de crowfunding, ca să pot implica și mai mult societatea civilă în acest proces. Lucrările și materialele pentru realizarea acestei opere se ridică la peste 7 mii de euro”, ne spune Radu. Puteți dona AICI.

„Coloana Neamului”

„Lucrarea nouă este un concept cu denumirea de „Coloana Neamului” care are drept scop valorificarea tezaurului cultural-istoric. Aceasta va aduce în fața publicului trei personalități de vază care au marcat istoria acestui neam: Burebista, Ștefan cel Mare și Sfânt și Dimitrie Cantemir. De proiect vor benefia toți locuitorii capitalei și oaspeții ei, aceasta având și un scop educativ și informativ. Îl vom realiza în 6 mâini și sper foarte mult să reușim până pe 14 octombrie”, ne-a mai declarat plin de speranță tânărul artist.

 

 

 

Chipul lui Dimitrie Cantemir, fragment din „Coloana Neamului”

Chipul lui Burebista, fragment din „Coloana Neamului”

Distribuie articolul: