După fenomenala Gală a Generozității, în care am admirat-o pe Valentina Nafornița și invitații speciali ai ediției, CCF/HHC Moldova anunță pe 17 decembrie cea de-a 4-a ediție a Serii Aventurilor alături de Iulian Bercu. Eveniment care reușește să combine aventura și generozitatea. Mai multe detalii despre această ediție, vom afla chiar de organizatori:

Cum a apărut idea acestui eveniment, Seara Aventurilor?

La CCF Moldova suntem constant în căutarea modalităților de comunicare cu publicul larg, despre nevoile copiilor care ajung în vizorul sistemului de protecție socială. Important mesajul să ajungă la inimile oamenilor și înțelegerea reală a necesităților și circumstanțelor create. Așa cum pasiunile oamenilor sunt diferite, evident că și noi venim cu evenimente diferite. Unora le place arta, pictura, pentru ei organizam expoziții alături de artiști renumiți. Altora opera – arta la superlativ, pentru care organizăm acest eveniment anual alături de Patronul nostru Valentina Nafornița, ea fiind întruchiparea acestei culturi. Avem pasionați de un mod activ și sănătos de viață, care participă la toate maratoanele naționale și internaționale, suntem și acolo. Iar în acest an am înțeles că avem mulți oameni interesați de aventuri. De aici a venit și idea de a aduce un eveniment captivant, care va pune în lumină cu fiecare ediție, aventurieri de primă clasă, din toată gama de exploratori, curajoși și pionieri, care se reunesc pentru a împărtăși experiențele lor life.

Pentru echipa noastră, munca cu accent pe individualitate e cheia succesului, respectiv cum obișnuim să abordăm fiecare copil individual și familiile la fel, tot așa ne place să abordăm și publicul larg în grupuri conform intereselor. Iar orice vom organiza, va accentua valoarea umană și vom îndemna oamenii să ne fie alături #CuGrijăFațădeCopii.

De ce alături de Iulian Bercu?

Iulian a impresionat prin filosofia sa, cu care înaintează. Mai exact, a pornit prin testarea propriilor limite, iar în timp, a învățat să-și gestioneze aceste limite, ascultându-și corpul, poate chiar intuiția. Învață din fiecare experiență și obișnuiește să-și împărtășească învățăturile către cât mai mulți interesați. Iulian chiar are ce spune, de fiecare dată sala îl asaltează cu întrebări și ascultă cu interes prezentările sale asortate cu amuzamente.

Cu Iulian ne-am cunoscut în 2017, înainte de Maratonul Internațional Chișinău. Ultramaratonistul pentru care cursele, drumețiile și maratoanele erau deja parte din viață, își dorea să poată contrubui la o cauză nobilă ’’Óricum noi, cei din comunitatea de alergători, alergăm, de ce să nu o facem contribuind pentru diferite cauze sociale’’ne-a spus atunci Iulian. Evident că aici pasiunile noastre s-au pliat perfect. Iulian este foarte apreciat în comunitatea alergătorilor, fiind șu un exemplu pentru multe acțiuni sportive la care participă și astfel ne-a ajutat din prima, să intrăm în contact cu acești oameni, alături de care reușim să realizăm multe fapte bune.  Când am ajuns la momentul propunerii să ne reprezinte misiunea organizației, prin ceea ce face el mai bine – mișcarea, Iulian, un tip extreme de modest, a zis că ne va fi alături mereu și va face tot ce e posibil și un pic mai mult J Ne-am bucurat că vom putea aduce aceste mesaje importante prin vocea și atitudinea sa. Din 2018 Iulian Bercu este Ambasador CCF/HHC Moldova, iar Seara Aventurilor alături de Iulian Bercu este combinația perfectă care ar fi putut să se întâmple.

Cum a reușit SA să schimbe destinele copiilor din Republica Moldova?

E important să se știe că atât Iulian cît și invitații care îi aduce la fiecare ediție, se implică cu suflet în mod absolut voluntar. Timpul lor fiind prima contribuție și manifestare a atitudinei prin empatie cu familiile care le susținem. Apoi, un rol important îl au partenerii, care ne ajută cu organizarea, iar aici am avut deschiderea Teatrului Alexei Mateevici, apoi următoarele ediții, fiind necesar un spațiu mai mare, suntem găzduiți de Centru de dezvoltare a industriilor creative- Artcor. Cu fiecare bilet cumpărat pentru acces la eveniment, avem o donație în favoarea unei familii, despre care anunțăm la fiecare ediție. Respectiv în cele 3 ediții deja cu success realizate, am ajutat 4 familii cu 16 copii să rămână unite, împreună. Ce anume am făcut? La pachet cu serviciile psihologului, juristului și asistentului social am oferit sprijin material. Spre ex, în timp ce psihologul lucra cu familia, școala din comunitate și serviciul de asistență psihopedagogică din raion, pentru al ajuta pe Sandu, unul din cei 8 frați ai familiei Ceucari din Cahul, care suferă de surditate, am reușit să creăm condiții de trai adecvate acestei familii numeroase. Am reparat una din încăperile care se demola din cauza acoperișului defect și am schimbat total acoperișul casei. O intervenție costisitoare, dar care cu mai multe eforturi am reușit. În alt caz, am ajutat familia să aibă propria fântână în curtea casei. Sursa lor de apă fiind la sute de metri de locuință, iar asta atragea mai multe probleme.. Familiile trebuie susținute și impulsionate spre acțiune. Iar ele își coriesc drumușorul spre schimbări. În 15 ani de activitate, am văzut că se poate și schimbarea vine, cu ritmuri diferite, dar important, se întâmplă. Ceea ce știm cu adevărat, că nici un alt mediu, nu poate oferi copiilor siguranță, protecție și afecțiune. Noi oamenii avem nevoie de iubire ca de aer, imaginați-vă cum cresc copii lipsiți de acest sentiment, de atașament și de identitate pînă la urmă.

Orfelinatele nu protejează copiii, motiv pentru care lucrăm spre o zi în care fiecare copil poate crește într-o familie iubitoare. Cu sprijinul fiecărui participant, susținător și partener a evenimentelor marca CCF/HHC Moldova, aducem un impact asupra vieții copiilor, familiilor și comunităților din țara noastră.

Cine este familia, pentru care urmează să ne mobilizăm pe 17 decembrie?

La cea de a patra ediție Seara Aventurilor vom ajuta 5 copii să rămînă alături de mama lor. Alături de eca care îi iubește și înțelege cel mai mult. Doar că necazul lor, este sărăcia. O sărăcie lucie, unde te ia groaza de cum pășești în curtea casei. Colega mea mi-a povestit cînd a intrat prima dată în casa lor mică și înghesuită, unde au doar 2 paturi improvizate, s-a așezat pe un colț de pat ca să discute cu copii și s-a prăbușit. Scândurile și cutiile de carton acre le foloseau drept saltele au cedat. Despre povestea lor mai detaliat puteți afla AICI. Eu însă vă îndemn să veniți pe 17 decembrie la un super eveniment, iar prezența dvs deja ne va ajuta, contra biletului de acces, să coletam bani pentru a aduce noi schimbări frumoase în viața acestor copii absolut impresionanți.

Trei motive pentru care trebuie să venim pe 17 decembrie la Seara Aventurilor?

  1. Vom avea o ediție specială, Iulian Bercu vine după o lungă expediție din Nepal să povestească în premieră despre această experiență nouă, provocări, trăiri, încercări. E șansa să cunoști din prima sursă detalii interesante.
  2. Vei putea afla tot ce te interesează, vei putea adresa întrebări și chiar scoate din secretele pregătirilor pentru asemeni expediții.
  3. Vei contribui direct, oferind speranța celor 5 copii să crească alături de mama lor. Prin efortul nostru unit, vom ruina neputința, schimbând traseul destinului prin noi oportunități.

Pentru cei mai activi și generoși oaspeți, Iulian va aduce surprize tocmai din Nepal, pentru o licitație. Abia așteptăm! Mai ales că e, și un prilej deosebit înainte de Crăciun, să oferim șanse pentru nașterea noilor speranțe.

Sărbători frumoase în avans!