Angelica Ivașcu este o tânără din Chișinău, pentru care „Arta este ori o plagiere, ori o revoluție”. Cel puțin, asta înțelegem din descrierea paginii sale de socializare, acolo unde o urmăresc mii de oameni. De meserie, profesor, Angelica s-a reprofilat în timp și a devenit una dintre cele mai bune stiliste de gene din țară și, mai nou, de peste hotare. Asta pentru că, de curând a luat premiul II în cadrul unui concurs tematic, desfășurat în Paris. Iar aceasta nu este singura realizare cu care se poate mândri.

Pentru început, haideți să o cunoaștem mai bine pe Angelica Ivașcu:

„M-am născut la puțin timp după catastrofa de la Cernobîl, și îmi place să leg de asta ușoarele mele devieri de la normă, mereu am vrut să mă evidențiez să fac lucrurile altfel, să merg acolo unde cei din jur nu prea vor să pășească. Așa am ajuns să fac o facultate de Arte, acolo mi-au mai calmat rebeliunea, și m-au învățat că lucrurile alea frumoase se fac cu foarte multă migală, și pasiune, și răbdare, și minuțiozitate, și pedanterie, și stăruință, și scrupulozitate, (și nici toate cuvintele din dicționar nu cred că redau trăirile de atunci) iar când frumusețile refuză să apară să o iau calm de la capăt”, a dezvăluit stilista pentru Ea.md.

21192474_1536382143091157_7130076656520807236_n

Angelica, de unde și de când a apărut pasiunea ta pentru tot ceea ce ține de makeup? Care au fost primii pași pentru viitoarea carieră?

Mi-ar fi plăcut să știu pasiunea pentru fețe frumoase legată de latura mea artistică, dar totul a început din necesitați mai pământești. Atunci când am decis să învăț să fac extensii de gene, asta era o inovație și nu părea a fi ocupație serioasă. Așa a trebuit să înving neîncrederea celor din jur și cu acea migală, și pasiune și răbdare… să demonstrez inversul.

22046060_1563211927074845_7884525127797735501_n

Te felicităm din suflet pentru premiul obținut în cadrul concursului din Paris. Zi-ne dacă a fost complicat să obții locul doi, mai ales că te-ai aflat departe de casă?

De fapt adevărata provocare a început anul trecut  când am mers pentru prima data la Cil Mag, pentru că atunci a trebuit să înving emoțiile primului concurs afară. Or locul trei obținut atunci, pentru mine, a fost mai greu decât locul doi din acest an. Cât despre depărtarea de casă, dimpotrivă, pasiunea pentru călătorii mă face să mă simt foarte bine departe de casă, mai cu seamă în orașe cu atâta încărcătură cum este Parisul.

Câți participanți au fost la concurs și prin ce probe ați trecut?

Nu știu numărul participanților, dar erau suficienți ca să-ți dea impresia unui furnicar de oameni, emoționați, nervoși, chiar stresați pe alocuri. Eu am participat la secțiunea 3D pentru Experți, iar sarcina a fost evident să facem cea mai „curată” extensie a genelor, și am fost onorată să fiu jurizată de nume grele din acest domeniu.

IMG_7248 IMG_7802

Extensiile de gene reprezintă astăzi un subiect atât de actual în țara noastră. Totuși, care sunt principalele reguli atunci când dorim să apelăm la această procedură?

Eu îmi explic popularitatea acestei proceduri prin dorința femeilor de a se evidenția, iar moldovencele se bucură de faima femeilor care au mare grijă de felul cum arată, chiar și atunci când ies după pâine, lucru care după mine nu este deloc un minus. Nu există reguli rigide legate de extensia genelor, totuși recomand fetelor să nu exagereze atunci când își aleg lungimea și efectul extensiei, e bine să se încadreze în limitele dictate de circumstanțe, nu e bine să mergem la oficiu sau la market cu extensii care sunt concepute pentru make up-uri sofisticate, artistice.

O altă recomandare este alegerea cu atenție a specialistului la care vor să meargă, pentru că este o procedură care implică folosirea ustensilelor și adezivilor în imediată apropiere a ochiului, deci necesită iscusință, și concentrare maximă.

IMG_7262

Angelica, ai înregistrat deja o reușită majoră pentru CV-ul tău. Ce planuri de viitor ai la acest capitol? Ce oportunități ți-a oferit acest loc doi câștigat?

Acest loc doi, strigă din toți rărunchii să fug după locul întâi, să merg înainte, să perseverez, iar planurile sunt neapărat grandioase, totuși o dorință mai deosebită ar fi să transform această ocupație din una utilitară în una artistică, îmi doresc să particip în proiecte în care să creez imagini deosebite, dar așa cum acestea nu există va trebui să le construim. Acum chiar o să fac un apel: dacă mai sunt oameni afectați de radiații, veniți! Veniți să facem lucruri frumoase!

Angelica, îți mulțumim mult pentru acest interviu și îți dorim multă baftă în parcursul profesional!

Foto: Arhivă personală