Pentru multe domnișoare, ziua nunții este un apogeu în toate sensurile. Atunci fata trebuie să arate cel mai bine, să aibă cea mai reușită coafură și cel mai delicat machiaj, rochia perfectă și accesoriile potrivite. Astfel, multe dintre domnișoare exagerează, iar efectele secundare ajung a fi catastrofale pentru cea mai importantă zi din viața lor.

Din exces de zel, tindem să exagerăm cu procedurile de înfrumusețare. Nu lăsa aceste gafe să-ți strice ziua cea mare. Cu doar câteva zile până la marele eveniment, lista de sarcini este enormă. Acum te invităm să iei cunoștință de lista lucrurilor e care NU trebuie să le faci înainte de nuntă.

1. O nouă culoare pentru păr

Foto: cosmeticsdesign-europe.com

Foto: cosmeticsdesign-europe.com

Chiar dacă stilistul tău e cel mai bun și niciodată nu te-a dezamăgit cu sugestiile pentru stilul tău, nu efectua nicio schimbare cu măcar o săptămă înaite de nuntă. Nupoți przice cum se va oxida culoarea pe părul tău, sau dace ți se va potrivi tenului tău.

2. Tunsori radicale

Foto: morroccomethod.com

Foto: morroccomethod.com

Maratonul nunții începe cu aproximativ trei luni până la ziua cea mare. Iar tunsoarea ar trebui să rămână aceeași pe toată perioada. Dacă vrei să schimbi tunsoarea, trebuie să ții cont de faptul că textura părului și forma lui se vor schimba, dar cel mai grav ar fi ca noua ta tunsoare să nu să se potrivească rochiei și liniei decolteului acesteia, nu se va potrivi cu voalul sau cu bijuteriile pe care le-ai ales. Stiliștii recomandă să vă tăiați un pic capetele firelor de păr, nu mai mult, și acest lucru trebuie făcut cu aproximativ o lună până la nuntă, deoarece cu cât mai mult ne apropiem de eveniment, cu atât mai mult tindem să ne stresăm, iar în situații de stress putem lua decizii pe care să le regretăm mai târziu.

3. Alcoolul

Foto: media3.onsugar.com

Foto: media3.onsugar.com

Chiar și atunci când guști doar, trebuie să știi că alcoolul are foarte multe calorii, de aceea ar trebui să reduci dozele sau să renunți definitiv. Acesta mai are și efecte imediate, astfel te vei simți balonată și umflată. Alcoolul este un vasodilatator, de aceea ai putea apare în pozele de la nuntă cu mai multă roșeață în obraz.

4. Noi exerciții fizice

Foto: popsugar-assets.com

Foto: popsugar-assets.com

Păstrează setul de exerciții pe care le-ai făcut mai devreme. Nu este cazul să introduci noi seturi de mișcări. Febra musculară cauzată de schimbarea ritmului poate dura zile întregi, din acest motiv nu vei putea dansa la petrecerea voastră. Dacă ai scopul să pierzi câteva kilograme, ar fi bine să te apuci de sport cu ceva timp înainte de a merge la măsurile rochiei.

5. Mai mult machiaj

Foto: squarespace.com

Foto: squarespace.com

Uneori miresele se panichează în privința machiajului. Li se pare că e prea puțin sau prea mult. La proba de machiaj roagă specialistul să-ți ofere mai multe variante de look. Ai încredere în sfaturile lui, acesta va ține cont de tipul tenului , vârsta, coafura, culorile predominante de la nunta ta, timpul zilei, locația și stilul rochiei alese. Machiajul miresei trebuie să arate bine și la camera foto sau video, la lumina zilei, cât și la lumina lumânărilor, și neapărat trebuie să fie rezistent.

Pentru a fi sigură de faptul că tenul tău este pregătit pentru machiajul de nuntă, hidratează-te bine, bea multă apă și odihnește-te suficient, somn, somn și iar somn.

6. Peelingurile și micro-abrazivele faciale

Foto: cosmedclinic.com

Foto: cosmedclinic.com

Peelingurile și produsele de exfoliere oferă ca rezutat un ten neted, dar procedurile acestea sunt de evitat cu cel puțin o săptămână înainte de nuntă. După procedurile de exfoliere chimică, pielea se va exfolia treptat, pentru o perioadă mai îndelungată de timp, sau poate deveni sensibilă și iritată. Dacă aplici machiaj peste pielea iritată, acesta poate înrăutăți starea pielii.

7. Produse cosmetice noi

Foto: stylishoz.com

Foto: stylishoz.com

Nu schimba ritualul de îngrijire a pielii și produsele folosite pentru aceasta cu mai puțin de câteva luni înainte de nuntă. Produsele de îngrijire noi pot provoca alergii sau iritații pe piele. În astfel de cazuri vei avea timp suficient la dispoziție pentru a trata tenul. Mergi la o consultație cu dermatologul pentru a obține sfaturi de curățare și îngrijirea a pielii potrivite tipului tău de ten.

8. Nopți „albe”

Foto: pressies4princesses.co.uk

Foto: pressies4princesses.co.uk

O noapte nedormită te poate costa mult în termeni de frumusețe. Atunci când vrei să  reușești cu pregătirile pentru petrecere, roagă un prieten să te înlocuiască, iar tu mergi să dormi. În lipsa de odihna corespunzătoare, organismul tinde să suplinească lipsurile de energie prin alimentație, astfel senzația de foame devine mai frecventă, fapt ce duce la acumularea centimetrilor nedoriți, mai ales în ajunul nunții. Insuficiența de somn va slăbi și sistemul imunitar, astfel ești expusă mai mult riscului de a contacta o infecție virală.

9. Excesul de cofeină

Foto: levodyn-fr.com

Foto: levodyn-fr.com

Băuturile cu conținut de cofeină te pot ajuta pe termen scurt atunci când ai nevoie de energie pentru a finisa careva pregătiri. Totodată, cofeina mai este și un iritant al sistemului nervos. Pe lângă stres, te vei confrunta și cu anxietate și nervozitate. Cofeina are efect dehidratant și contribuie la formarea cearcănelor.

SURSA

Distribuie articolul: