Probabil nu există pe lume mame care să se gândească mai întâi la exteriorul lor și mai apoi la sănătatea puilor. Pe de altă parte, nașterea se răsfrânge direct asupra corpului femeii, lăsându-și urmele de rigoare și, evident, presiune din partea celorlalți. Pentru a sparge stereotipurile societății, cu referire la imaginea proaspetelor mămici, o femeie din Noua Zeelandă, pe nume Julie Bhosale, a publicat pe internet o serie de fotografii reale cu sine, prin care arată cât de mult i s-a schimbat corpul pe parcursul a 14 săptămâni de la venirea pe lume a celui de-al doilea bebeluș al ei.

Aceasta nu a fost prima sarcină a lui Julie. Imediat după prima naștere, femeia s-a confruntat cu o mulțime de stereotipuri sociale cu privire la felul în care arăta. Nu mai putea suporta presiunea și ardea de nerăbdare să-și întoarcă imaginea din trecut. Prima dată, nu înțelegea cum de reușesc vedetele să arate atât de bine imediat după naștere, însă mai apoi, a găsit ea singură răspunsul la această întrebare.

Proiectul în care ea și bebelușul sunt personajele principale, a fost intitulat „My Real Postpartum Body” (corpul meu real de după naștere) și a fost publicat pe blogul personal al mămicii.

„Pentru majoritatea dintre noi, schimbarea corpului înseamnă și schimbarea vieții. E groaznic, e greu, e supărător și uneori iritant, dar este așa cu adevărat. Faceți ceea ce este corect pentru voi și familiile voastre. Asta necesită bărbăție, forțe, dar asta vă face mame. Iubiți-vă și nu uitați că sunteți minunate, pentru că sunteți mame”, spune tânăra mămică.

Așa arăta Julie în a 37-a săptămână sarcină și la exact 24 de ore după naștere:

1

Distanța de două zile de la naștere:

2

O săptămână de la naștere:

3

Două săptămâni de la naștere. Burta începe să se retragă vizibil.

4

10 săptămâni de la naștere.

5

14 săptămâni de la naștere. Burta aproape că a dispărut, deși vergeturile vor rămâne pentru totdeauna:

6

Foto: juliebhosale.co.nz

Distribuie articolul: