Seara de 27 septembrie,  mai exact, ora 18.15 se anunță savuroasă și nu doar. Fotograful Roman Rybaleov și jurnalista Angela Brașoveanu vă invită la lansarea cărții „Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin” ce va avea loc la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126). Cartea însumează rețete gastronomice din diferite zone ale țări, dar și specifice diverselor etnii ce conviețuiesc pe teritoriul Republicii Moldova. 

Evenimentul va fi moderat de Em.Galaicu-Păun, scriitor, redactor-șef al Editurii Cartier, iar printre invitații speciali ai serii vor fi Maria Șleahtițchi, scriitoare, Oleg Efrim, avocat, Maria Mocanu, folcloristă, Alexandru Barbov, jurnalist, food blogger, interpreta de muzică populară, Suzana Popescu. Nu va lipsi sesiunea de autografe și, un preț promoțional al cărții în seara lansării.

„Acesta e simplul mesaj al cărții pe care binevoiți să o țineți în mâini. E o oglindă sentimentală în care sperăm să vă placă să priviți. Veți găsi aici locuri demne de văzut, de simțit și de redescoperit, oameni simpli, demni de a fi băgați în seamă, dar și bucătari școliți cu mult respect pentru tot ce e adevărat. Veți găsi cherdele, larzănci, oi coapte în propria piele, alivenci, plăcinte cu frunze de sfeclă, covrigei opăriți, jamboane, scordolele, iahnii, vânat, chiselițe, cuțcuț, borșuri seci cu hațmațuchi și drehliță, plăcinte cu ou crud, ghiozlemele, ghevreci, cnișuri, kiur, cozonaci și babe, toate stropite generos cu vinuri de soi, brăgi, cireșate, țuici transpirate, de la caz la caz”,  a scris Angela Brașoveanu într-o postare pe Facebook despre cartea ce urmează a fi lansată.

Roman Rybaleov este unul dintre cei mai buni fotografi din Republica Moldova și alături de jurnalistă au muncit cot la cot pentru această lucrate. El este absolvent al  Academiei de Fotografie din Moscova, are mai multe premii naționale și internaționale, a fost numit în repetate rânduri, de către revistele locale, Fotograful Anului.

Angela Brașoveanu este una dintre cele mai originale jurnaliste din Republica Moldova. Pe parcursul anilor, a editat mai multe reviste: Cartier-magazin, Revista cărților, Capitala-magazin, Punkt, remarcabile prin concept, stil, ironie și lipsa de teme tabu.  Călătoriile, artele, oamenii,  gastronomia și vinul  au interesat-o întotdeauna, a scris despre toate, și, cu îngăduința stelelor, va mai scrie. (brașoveanu.com).

Cartea a apărut la Editura Cartier în colecția C(art)ier, coordonată de Vitalie Coroban.

Lucrarea a apărut cu suportul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova.

Distribuie articolul: