Jurnalista Gigi Engle scrie, într-un material publicat de elitedaily.com, despre „ştiinţa corpului uman”, într-o abordare mai puţin obişnuită, informează gândul.info. „De când mă ştiu, am lăsat pijamalele în cuier şi am dormit goală. Spre surprinderea colegelor mele de cameră, eu dorm fără haine şi nu mă simt deloc straniu. Este confortabil, cheltuiesc mai puţini bani pe haine penibile, pe care oricum le vedea doar ursuleţul meu de pluş”, mărturiseşte Gigi.

„De ce mi-aş pune pijamaua, când mă pot bucura de nuditate, de aşternuturi, care reprezintă singura barieră între mine şi patul meu drag? Nu sunt singura care crede în somnul fără haine. Potrivit unui studiu din 2012, doar 8% dintre americani au curaj să doarmă goi. De ce ar trebui însă să facem asta?”, scrie Gigi Engle, care dă următoarele argumente pentru somnul „gol”:

O să dormi mai bine. Potrivit Academiei Americane a Medicamentaţiei pentru Somn, temperatura corpului scade în mod natural, atunci când dormi profund. Pijamalele ar putea compromite acest ciclu firesc al temperaturii şi bioritmul va fi dat peste cap, scrie elitedaily. com. Acelaşi dezechilibru poate duce şi la apariţia insomniilor. Dacă nu ai o temperatură optimă, n-o să poţi dormi bine. Renunţarea la haine, pe timpul nopţii, ţine, deci, de ştiinţă, scrie Engle.

O sa te simţi mai atractiv/ă. Somnul fără haine reprezintă în sine un element senzual şi oamenii sunt mai încrezători în ei, atunci când apelează la acest artificiu simplu. De asemenea, el şi ea se pot obişnui mai uşor unul cu celălalt, vor avea mai multă încredere în puterea cuplului, dacă împărtăşesc momentele de intimitate.

O să slăbeşti. Cei care dorm în pielea goală vor slăbi, cu siguranţă, deoarece acest lucru contribuie la scăderea colesterolului. Potrivit Huffington Post, corpul uman se răceşte pe timp de noapte, creşte producţia de hormoni şi scade nivelul de cortizol, iar somnul devine mai „sănătos”. Somnul perfect de noapte este compus din două cicluri: primul îi permite corpului uman să se recupereze după efort, iar al doilea pregăteşte doza de energie, necesară pentru a doua zi. Dacă somnul este întrerupt, corpul uman va produce mai mult cortizol.

Mai mult sex. Potrivit cercetătorilor, somnul în pielea goală încurajează cuplurile să facă mai mult sex şi să fie mai fericite. Hormonul oxitocinei reduce nivelurile de stres, scade riscul depresiei şi aduce beneficii pentru sănătate. Ştiaţi că somnul în pielea goală ar putea „reduce inflamarea intestinală”?

Nu mai trebuie să faci duş în fiecare dimineaţă. Cine nu şi-ar dori să se trezească cu 20-30 minute mai târziu? Fără haine, oamenii nu mai transpiră şi astfel pot să „sară”, eventual, peste un duş de dimineaţă.

Este mult mai simplu să dormi în pielea goală. Când vine vorba de pat, oamenii încearcă să-şi cumpere cele mai pufoase pături şi perne. Dar la ce folos, dacă nu se pot bucura de ele, aşa cum i-a lăsat mama natură? „După ce lucrez de la 9 dimineaţa la 17 seara, tot ce vreau este să am un somn bun”, conchide Gigi Engle.

Distribuie articolul: